Toves favoritaktier

Tove Zander VD Unga Aktiesparare

Tove Zander är VD på Unga Aktiesparare och ett av hennes mål är att få fler unga intresserade av aktiesparande.

För många är kanske aktiesparande ett ord som ofta förknippas med risker, och ibland även förluster. Det är dock en lite felaktig bild av branschen, menar Tove. Att ha ett aktiesparande är att ta ansvar för sig egen framtid. Historiskt sett har börsen alltid återhämtat sig och blivit starkare – det är det som är så kul. 

När Tove sparar har hon några bra regler som hon alltid försöker följa: 

  1. Förstå vad man köper
  2. Hålla sig informerad
  3. Spara långsiktigt
  4. Spara regelbundet
  5. Ha bra riskspridning i sparandet. Det innebär att man ska investera i 10-15 olika bolag i 5-6 olika branscher, till exempel.

Toves aktielista är ett urval av hennes sparande och ska inte ses som någon köprekommendation utan enbart som inspiration om bolag som finns att välja till sitt sparande.

Toves favoritaktier

AktieMånadssparaHandelHållbarhetspreferenser
Alcadon Group Ja Andels- & Börsorder
Alcadon är en leverantör av produkter för data- och telekommunikationslösningar.
BioGaia Ja Andels- & Börsorder
BioGaia utvecklar och säljer probiotiska produkter till kunder inom livsmedel och läkemedelsindustrin. Bolagets produkter baseras på mjölksyrabakterien Lactobacillus reuteri.
Fenix outdoor Ja Andels- & Börsorder
Fenix Outdoor är en internationellt verksam koncern inriktad på produkter för natur- och friluftsliv. Verksamheten är uppdelad på två affärsområden: Brands: Utvecklar, marknadsför och säljer utrustning för friluftsliv och fritid genom de egna varumärkena Fjällräven, Tierra, Primus Hanwag och Brunton. Retail: Utgörs av butikskedjorna Naturkompaniet, Partioaitta (finsk butikskedja) och Globetrotter GmbH.
Götenehus Group B Ja Andels- & Börsorder
Götenehus tillverkar och säljer bostadshus, villkor och fritidshus på den svenska marknaden.
Kinnevik B Ja Andels- & Börsorder OK
Kinnevik är ett investmentbolag med fokus på att bygga digitala konsumentbolag. Främsta ägare är familjen Stenbeck. Man investerar bl.a. i Zalando, Qliro, Tele2 och en rad andra e-handelsbolag.
Micro Systemation B Ja Andels- & Börsorder
Micro Systemation är verksamt inom kriminalteknologi för undersökning av mobiltelefoner och andra portabla enheter. Den egenutvecklade mjukvaran XRY används för att återfå borttagen information som t ex foton, sms, samtalslistor, kontakter och applikationer och används för bevissäkring i över 100 länder av t.ex. polis och militär.
SkiStar B Ja Andels- & Börsorder
SkiStar bedriver skidanläggningar inom Sverige och Norge bl. a i Sälen, Trysil, Hemsedal och Vemdalen. Visionen är att vara en ledande aktör samt erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, anpassat för en bred målgrupp.
SCA B Ja Andels- & Börsorder OK
Sca är ett skogsindustriföretag och Europas största privata skogsägare med 2.6 miljoner hektar. Produkter omfattar träprodukter, massa, kraftliner, tryckpapper och förnybar energi.
Industrivärden C Ja Andels- & Börsorder OK
Industrivärden är ett investmentbolag i Norden och bolagets investeringsstrategi är att gå in som långsiktig och aktiv ägare. Investeringar koncentreras till medelstora och stora nordiska börsbolag där ägarandelen ger ett betydande inflytande. Innehav: Sandvik, Handelsbanken, SSAB, SCA, Ericsson, Volvo, Skanska, och ICA.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  2. Välj dragningsdatum 
  3. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning. 

Står det "Data saknas" finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

 

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.