Fashionista – aktier för dig som gillar mode

Gillar du kläder, mode, skor och accessoarer? Här listar vi aktier som du kan ha på dig till både fest, jobb eller till vardags.

Aktie Köp Månadsspara Handel Hållbarhetspreferenser
Zalando Köp Ja Andelsorder OK
Zalando är Europas största nätbutik för mode som finns i 15 länder. Företaget sägs kombinera fantastiskt mode med den senaste teknologin och exceptionell kundservice.
LVMH Louis Vuitton
Moët Hennessy
Köp Ja Andelsorder Alkohol
Bolaget som ofta förkortas LVMH, är ett franskt holdingbolag och ett av världens största företag inom lyxproduktsbranschen. Det har märken inom: vin/sprit, mode/lädergods, parfym/kosmetik, klockor/smycken och detaljhandel.
Sverige H&M B Köp Ja Andels- & Börsorder OK
H&M är ett svenskt börsnoterat detaljhandelsföretag i konfektionsbranschen med huvudkontor i Stockholm. Företaget har cirka 4 400 butiker i 64 länder och e-handel i 35 länder.
Inditex Köp Ja Andelsorder OK
Inditex är en av världens största återförsäljare med åtta märken (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home and Uterqüe). Man har ca 7 400 butiker i 96 länder.
Sverige Lucara Diamond Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Lucara Diamond Corp. är ett kanadensiskt diamantgruvbolag med en producerande gruva (Karowe) och prospekteringslicenser i Botswana.
Sverige MQ holding Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
MQ säljer en mix av egna och externa märken på kläder för män och kvinnor.
Sverige Odd Molly Köp Ja Andelsorder OK
Odd Molly är ett svenskt bolag som designar, marknadsför och säljer mode och närliggande livsstilsprodukter för tjejer.
Sverige Pandora Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
Pandora designar, tillverkar, marknadsför och distribuerar handgjorda och moderna smycken tillverkade av framförallt Sterling-silver, guld, ädelstenar och Muranoglas.
Sverige Björn Borg Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
Björn Borg gruppen äger och utvecklar varumärket Björn Borg. Företagets fokus är underkläder, sportprylar, väskor, skor och glasögon. Finns i 20 länder där Sverige och Nederländerna är störst.
Sverige KappAhl Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
KappAhl har närmare 400 butiker och är en av Nordens ledande modekedjor. Butiken har ett brett sortiment för kvinnor, män och barn och riktar oss särskilt till kvinnan mitt i livet och hennes familj. 53 procent av KappAhl mode är hållbarhetsmärkt och de säljer miljontals hållbara kläder varje år.
Sverige Qliro Group Köp Nej Börsorder Data saknas
Qliro är ett nordiskt fintech-bolag som grundades 2014 och specialiserar sig på e-handelsbetalningar, digital konsumentfinansiering, privatlån och sparkonton. Bolaget förmedlar finanstjänster till över 2,5 miljoner unika kunder på den svenska, norska, danska och finska marknaden.
Sverige Footway Group pref Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
Footway är en av nordens största skobutiker på nätet som har skor för alla tillfällen.
Sverige Boozt Köp Nej Börsorder Data saknas
Boozt.com är en online-shop med kläder, skor, accessoarer och skönhetsprodukter för hela familjen.
Sverige Lexington Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
Lexington är ett svenskt företag som säljer sängkläder och andra hemtextilier samt, på senare tid, kläder. Kollektionerna ska vara inspirerade av den amerikanska östkusten och då i synnerhet New England och håller en ganska hög prisnivå.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum
  4. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Bli kund

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning.

Står det ”Data saknas” finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.