Fashionista – aktier för dig som gillar mode

Gillar du kläder, mode, skor och accessoarer? Här listar vi aktier som du kan ha på dig till både fest, jobb eller till vardags.

Fashionista
Aktie Köp Handel
LVMH Louis Vuitton
Moët Hennessy
Köp Andelsorder
LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton är ett franskt holdingbolag inom lyxvaror. Under varumärket omfattas ett flertal globala aktörer inom produktion av vin, kosmetika, parfymer och accessoarer.
Sverige H&M B Köp Andels- & Börsorder
Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer. Inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories.
Hermes International SCA
Moët Hennessy
Köp Andelsorder
Hermes International är ett franskt modebolag. Bolaget är inriktade på exklusiva produkter med en produktportfölj som består av kläder, väskor, parfymer, smycken och klockor.
Inditex Köp Andelsorder
Inditex är en detaljhandelskedja. Bolaget är inriktat på Fast Fashion och erbjuder ett brett sortiment av produkter, inkluderat kläder, skor, accessoarer m.m.
Mark & Spencer Group Köp Andelsorder
Marks and Spencer Group är en av de ledande brittiska detaljhandelskedjorna. Störst marknad är Storbritannien men bolaget verkar även på en internationell marknad.
Nike Köp Andelsorder
Nike är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget erbjuder kläder, skor, accessoarer och tillhörande utrustning, huvudsakligen inriktade mot sport och fritidsaktiviteter.
Lucara Diamond Köp Andels- & Börsorder
Lucara Diamond är ett prospekteringsbolag med störst verksamhet inom utvinning av diamanter. Verksamheten bedrivs huvudsakligen inom Afrika där bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från prospektering, utvinning till förädling.
Pandora Köp Andelsorder
Pandora är verksamma inom detaljhandelsbranschen. Bolaget är specialiserade inom smyckestillverkning. Bolaget utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer handgjorda smycken under olika kollektioner och varumärken.
Sverige Björn Borg Köp Andels- & Börsorder
Björn Borg är verksamt inom detaljhandelsbranschen. Bolaget är en tillverkare och återförsäljare av kläder, skor, väskor, glasögon och övriga accessoarer, med fokus mot sportsegmentet.
Sverige Nelly Group Köp Andels- & Börsorder
Nelly Group är verksamt inom detaljhandelsbranschen. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av kläder och accessoarer till huvudsakligen unga kvinnor i Norden.
Sverige Boozt Köp Andelsorder och börsorder
Boozt är verksamma inom detaljhandelsbranschen. Bolaget bedriver försäljning av kläder via sin e-handelsplattform. Bolaget affärsfokus är att erbjuda ett brett urval av varumärken inom mode för herr, dam och barn.
Zalando Köp Andelsorder
Zalando är en tysk online-återförsäljare. Bolagets produkter består huvudsakligen av kläder, skor och accessoarer. Utöver detta säljs även heminredning och sportartiklar.
Sverige Synsam Köp Andelsorder och börsorder
Synsam är verksamma inom optisk detaljhandel. Bolagets butiker erbjuder legitimerade optiker som tillvaratar kunders ögonhälsa, tillhandahåller personifierade glasögon och kontaktlinser samt erbjuder livsstilspaket för glasögonabonnemang.

Så här kan du månadsspara i bolag på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier och fraktioner. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

Minsta belopp är 100 kr per bolag, så för 500 kr får du riskspridning i fem bolag. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många bolag du sparar i. Läs mer om våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka bolag du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum
  4. Välj sparbelopp för varje bolag

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Bli kund

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Vanliga frågor och svar

Ska jag spara i aktier eller fonder?

Du behöver inte välja. Det går att spara i både aktier och fonder. Generellt kan man säga att det är lite mer risk att spara i aktier, men det beror på hur du handlar aktier och vilka fonder du jämför med. Med en fond får du automatisk riskspridning då den innehåller flera olika investeringar. Däremot kan det vara viktigt att komma ihåg att olika fonder har olika grad av risk. När du sparar i aktier måste du istället själv hålla koll på marknaden. Samtidigt får du ägarandelar i ett bolag och en större chans till avkastning. För att dra nytta av fördelarna med respektive sparform brukar många spara både i aktier och fonder. De kan helt enkelt ses som komplement till varandra.

Vad är fördelarna med att månadsspara i aktier och fraktioner?

När du månadssparar i aktier och fraktioner hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på aktiekurser och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto.

Du kan läsa mer om månadssparande här >

Var hittar jag information om era priser?

Du hittar information om våra priser här.

Var hittar jag mer information om den courtagefria aktiehandeln?
Vilken kontotyp ska jag välja?

Det finns flera olika kontotyper att välja mellan när du ska spara i aktier och fonder. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på vad och hur du har tänkt handla. Här beskriver några av de vanligaste kontotyperna och vilka för- och nackdelar de har:

Investeringssparkonto (ISK): Denna kontotyp passar dig som enkelt vill spara i aktier och fonder. När du sparar på ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på ditt innehav.

Traditionell aktie- och fonddepå: På en traditionell depå kan du ha aktier, fonder och onoterade värdepapper. Du rapporterar själv dina köp och försäljningar till Skatteverket. När du säljer värdepapper med vinst får du betala reavinstskatt. Den kan du kvitta mot förluster i din deklaration.

Du kan läsa mer om olika depåtyper här >

Vilken ordertyp ska jag välja?

Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av aktier mot Aktieinvests aktielager) eller Börsorder (att handla direkt mot börsen).

Det finns lägen då du tjänar på att välja det ena eller andra sättet.

Läs mer om de två ordertyperna här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.