Förbättringar på kundwebben

Onsdagen den 24 november lanserar Aktieinvest sin nya grafiska profil med uppdaterat utseendet på hemsidan, internettjänsten, mejl och i sociala medier. Navigationen på hemsidan har även förenklats och typsnitten bytts till mer läsvänliga varianter.

Förbättringsarbetet fortsätter framöver och på denna sidan dokumenterar vi de uppdateringar vi gör utefter den feedback vi får in från er kunder.

Uppdateringar

2021-12-15

Nu kan du äntligen logga in med användarnamn och lösenord igen. Vi har gjort det extra säkert med tvåfaktorsautentisering. Läs i vår steg-för-steg-guide hur du kommer igång.

Du har väl inte missat att man på innehavssidan kan se fördelningen över ens värdepapper? Gå till rutan ”Tillgångar” på din depå och klicka på ”Se detaljer”.

2021-12-08

Många kunder saknar den gamla horisontella mobilvyn för innehavssidan där man kunde sortera listan med egna värdepapper som försvann i den nya designen. Alltså den sida du ser när du håller mobilen med den avlånga sidan upp. Det är en stor utmaning att få plats med mycket information på en liten yta men vi arbetar på att hitta en lösning.

Vi har även fått synpunkter på nya transaktionslistan att den är lite väl luftig. Det gör att det är svårt att få en överblick när man till exempel har en andelsorder som innehåller många värdepapper. Vi kommer snart med en uppdaterad version med en tajtare design.

Inom kort lanserar vi även några nya efterlängtade funktioner.

 • Möjlighet att logga in med användarnamn och lösenord med säker tvåfaktorsautentisering
 • Se fördelningen per värdepapper på din depå både i text och grafik
 • Ändra uttagskonto

Tveka inte att höra av dig med synpunkter på kundwebben till kundwebb@aktieinvest.se.

2021-12-03

Idag har vi gjort en ny release för den del av vår webbplattform som du möts av innan du loggar in.

Här är några av de fixar som vi har gjort:

 • Gjort inloggningen tydligare för kunder på desktop
 • Bytt ut vissa länkar mot knappar, för att öka tydligheten
 • Bytt ut den orangea textfärgen mot grönt
 • Gjort textfärgen mörkare, för ökad kontrast

Vi uppskattar den feedback som vi har fått från våra kunder och kommer att jobba vidare med all input. Därför kommer det inom kort även att lanseras ett nytt typsnitt för att öka läsbarheten. Dessutom arbetar vi på att göra det enklare att logga in via mobil.

2021-12-01

Idag har vi gjort en ny release med ett tjugotal buggfixar när du loggar in. Här är några av fixarna:

 • Tabeller i nyheter ser bättre ut
 • Logga ut-knappen är lättare att hitta i mobilen
 • Inställningar för utdelningar är mer logisk
 • Nya kategorier för sparboxar
 • Flyttat texter och knappar som ligger för nära varandra

Vi arbetar vidare med andra synpunkter som kommer in. Just nu arbetar vi bland annat på att minska marginaler och avstånd på transaktionssidan så man ser flera transaktioner i samma skärmbild. Inom kort bör vi även få ut möjligheten att ändra uttagskonto och kunna se fördelningen mellan värdepapper, vilket är en funktion som många har efterfrågat.

2021-11-26

Vi har fått in mycket feedback på innehavssidan och att den blivit lite rörig och svårläst. Speciellt när man surfar i mobilen. Den här sidan är extra svår att testa eftersom alla depåer ser olika ut med olika värdepapper och belopp. En ändring som ser jättebra ut på en depå kan se helt fel ut på en annan. Men vi har hittat några gemensamma problem som vi hoppas kunna lösa om några dagar. Vi gjorde en första fix för problemet 26 november och återkommer med fler.

Vi experimenterar även med att anpassa typsnittet så det ser bra ut på alla skärmar och är lättläst även för dem med svag syn. Även här är det svårt att testa för vissa använder jätteskärmar på 27 tum eller större medan andra sitter med små mobilskärmar.

I övrigt har vi en handfull mindre designbuggar som vi hoppas kunna lösa inom kort. Fortsätt gärna ge oss feedback och meddela oss gärna om det är något problem som tidigare funnits som nu är löst.

Aktieinvests nya grafiska profil

Tyck till om vår kundwebb

Har du idéer eller förbättringsförslag, mejla oss gärna på kundwebb@aktieinvest.se.

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy.

Vanliga frågor och svar

Ska jag spara i aktier eller fonder?

Du behöver inte välja. Det går att spara i både aktier och fonder. Generellt kan man säga att det är lite mer risk att spara i aktier, men det beror på hur du handlar aktier och vilka fonder du jämför med. Med en fond får du automatisk riskspridning då den innehåller flera olika investeringar. Däremot kan det vara viktigt att komma ihåg att olika fonder har olika grad av risk. När du sparar i aktier måste du istället själv hålla koll på marknaden. Samtidigt får du ägarandelar i ett bolag och en större chans till avkastning. För att dra nytta av fördelarna med respektive sparform brukar många spara både i aktier och fonder. De kan helt enkelt ses som komplement till varandra.

Vad är fördelarna med att månadsspara i aktier?

När du månadssparar i aktier hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på aktiekurser och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta.

Du kan läsa mer om månadssparande här >

Var hittar jag information om era priser?

Du hittar information om våra priser här.

Var hittar jag mer information om den courtagefria aktiehandeln?
Vilken kontotyp ska jag välja?

Det finns flera olika kontotyper att välja mellan när du ska spara i aktier och fonder. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på vad och hur du har tänkt handla. Här beskriver några av de vanligaste kontotyperna och vilka för- och nackdelar de har:

Investeringssparkonto (ISK): Denna kontotyp passar dig som enkelt vill spara i aktier och fonder. När du sparar på ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på ditt innehav.

Traditionell aktie- och fonddepå: På en traditionell depå kan du ha aktier, fonder och onoterade värdepapper. Du rapporterar själv dina köp och försäljningar till Skatteverket. När du säljer värdepapper med vinst får du betala reavinstskatt. Den kan du kvitta mot förluster i din deklaration.

Portföljspar: Vi har flera färdiga aktieportföljer som du kan spara i. För att automatiskt månadsspara i någon av dessa portföljer behöver du öppna denna särskilda kontotyp som kallas Portföljspar. Denna kontotyp finns tillgänglig som ett investeringssparkonto (ISK), vilket innebär att du slipper tänka på skatt och deklaration. Om du vill spara i någon av våra sparboxar ska du istället välja ett vanligt ISK eller en traditionell aktie och fonddepå.

Du kan läsa mer om olika depåtyper här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.