Hållbart sparande

Hållbarhet är den största trenden inom sparande just nu. Med ny teknik och avancerad data blir det allt enklare att spara hållbart och ta ansvar för vår planet. Dessutom utan att nöja sig med en lägre avkastning.

Så sparar du hållbart

Spara i gröna teknikaktier

Investera i bolag inom förnybar energi och miljöteknik med Cleantechportföljen.

Välj en färdigpaketerad sparbox

Med vår sparbox Hållbarhetsboxen kan du automatiskt månadsspara i hållbara aktier.

Hitta hållbara aktier på egen hand

Du kan hitta hållbara aktier till ditt sparande med hjälp av hållbarhetsdata.

Filtrera fram hållbara fonder

Filtrera fram hållbara fonder med hjälp av olika verktyg och hållbarhetsbetyg.

Cleantechportföljen – spara i gröna teknikaktier

Cleantechportföljen innehåller bolag inom förnybar energi och miljöteknik som har valts ut av en expert på Pareto Securities. När du månadssparar i portföljen sköter sparandet sig självt, du slipper både välja aktier att spara i och genomföra köpen.

Läs mer om Cleantechportföljen

Hållbarhetsboxen – färdigpaketerat med aktier

Du kan enkelt månadsspara i gröna aktier med Hållbarhetsboxen. Det är en färdigpaketerad sparbox med bolagen som presterar bäst utifrån olika hållbarhetsmått för aktier. Den passar dig som vill spara hållbart i aktier, men inte har själv har tid att göra ett aktivt val kring vilka aktier du sparar i.

Läs mer om Hållbarhetsboxen

Hållbara aktier – utvalda av dig

Verktyg för att hitta hållbara aktier

Nu kan du välja att spara hållbart, inte bara i fonder utan även i aktier. Med hållbarhetsdata för aktier kan du jämföra hur hållbara enskilda bolag egentligen är.

Du hittar hållbara aktier i vår tjänst utifrån:

  • Miljö (ESG)
  • Socialt ansvar
  • Klimat
  • Hållbarhetspreferenser

Så hittar du hållbara aktier

Hållbara fonder – öka riskspridningen

Det finns många fonder på marknaden med ordet ”hållbar” i namnet. Det är tyvärr ingen garanti för att fonden verkligen investerar hållbart. För att vara säker på att det verkligen är en hållbar fond måste du vara villig att undersöka den närmare. Det kan du göra genom att till exempel använda dig av olika verktyg samt hållbarhetsbetyg- och märkningar för fonder. Du kan även hitta hållbara fonder i vår tjänst med hjälp av olika filter.

Så hittar du hållbara fonder

Ovanstående ska inte ses som rådgivning utan som information om värdepapper som finns i vårt sortiment. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till ett barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder