Hållbart sparande

Hållbarhet är den största trenden inom sparande just nu. Med ny teknik och avancerad data blir det allt enklare att spara hållbart och ta ansvar för vår planet. Dessutom utan att nöja sig med en lägre avkastning.

Cleantechportföljen – spara i gröna teknikaktier

Intresset för hållbara aktier ökar. Samtidigt är det många som tycker det är svårt att välja vilka aktier man ska spara i, därför har vi tagit fram Cleantechportföljen. Cleantechportföljen innehåller bolag inom förnybar energi och miljöteknik. När du månadssparar i portföljen sköter sparandet sig självt, du slipper både välja aktier att spara i och genomföra köpen.

Portföljspar

CLEANTECHPORTFÖLJEN

Cleantechportföljen innehåller fem svenska bolag inom förnybar energi och miljöteknik.

Läs mer om Cleantechportföljen >

Börja månadsspara

Hållbarhetsboxen – färdigpaketerat med aktier

Nu kan du bidra till en mer hållbar framtid genom att månadsspara i gröna aktier. Med hjälp av big data och artificiell intelligens (AI) från Arabesque har vi fått fram de bolag som har bäst betyg utifrån olika hållbarhetsmått. Du kan enkelt månadsspara i gröna aktier med Hållbarhetsboxen. Det är en färdigpaketerad sparbox som passar dig som vill spara hållbart i aktier, men inte själv har tid att göra ett aktivt val kring vilka aktier du sparar i.

HÅLLBARHETSBOXEN

Du kan enkelt börja spara hållbart med vår Hållbarhetsbox.

Läs mer om Hållbarhetsboxen >

Börja månadsspara

Hållbara aktier – utvalda av dig

Nu kan du välja att spara hållbart, inte bara i fonder utan även i aktier. Med hållbarhetsdata för aktier kan du jämföra hur hållbara enskilda bolag egentligen är.

Du hittar hållbara aktier i vår tjänst utifrån:

  • Miljö (ESG)
  • Socialt ansvar
  • Klimat
  • Hållbarhetspreferenser

Läs mer om vår hållbarhetsfiltrering >

 

LOGGA IN OCH TESTA FILTRERINGEN

Hållbara fonder – öka riskspridningen

När du sparar i hållbara fonder låter du pengarna jobba för miljön – och dig! När du sparar i fonder blir du indirekt ägare i olika företag. Det är förvisso ett litet ägandeskap, men tillsammans med andra sparare blir det samlade kapitalets makt stor. Därmed kan du indirekt påverka företag i en mer hållbar riktning genom att investera i hållbara fonder.

Det finns många fonder på marknaden med ordet ”hållbar” i namnet. Det är tyvärr ingen garanti för att fonden verkligen investerar hållbart. För att vara säker på att det verkligen är en hållbar fond måste du vara villig att undersöka den närmare. Det kan du göra genom att till exempel använda dig av olika verktyg samt hållbarhetsbetyg- och märkningar för fonder. Du kan även hitta hållbara fonder i vår tjänst med hjälp av olika filter. Läs mer om hållbara fonder >

Ovanstående ska inte ses som rådgivning utan som information om värdepapper som finns i vårt sortiment. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till ett barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder