Våra sparboxar

Med våra sparboxar kan du månadsspara automatiskt i aktier och fraktioner – en unik tjänst hos Aktieinvest. Du kan även göra engångsköp i en sparbox när du vill. Välj en färdig sparbox eller bygg din egen.

  • Månadsspara automatiskt i aktiebolag på belopp
  • Lätt att komma igång, starta ditt sparande på 3 minuter
  • Låg avgift, endast 20 kronor per box och månad oavsett vilket belopp du sparar
  • Vi återinvesterar utdelningen courtagefritt och automatiskt

 

Vad är en sparbox?

Aktieinvest - sparboxar

Våra sparboxar

Framtidsfeministen

Framtidsfeministen Sandra Bourbon investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

The Magic Box

Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Hälsovård

Vill du spara i bolag som arbetar för att främja hälsa och välmående? Nu kan du spara i de fem största svenska bolagen inom hälsovårdssektorn!

Investmentbolag i box

Ta rygg på Wallenbergarna och aktieoraklet Warren Buffett. Med denna sparbox får du en mix av svenska och utländska investmentbolag för en schysst riskspridning.

Dividend Champions

En box med utdelningar i fokus. Här finns de sex amerikanska bolag som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions.

Riskspridaren

Vill du inte lägga alla ägg i en korg? Välj Riskspridaren som innehåller de nio bolag med störst börsvärde i nio av Stockholmsbörsens sektorer.

Smartbox

Aktiespararna har tagit fram sparboxen Smartbox som är kostnadsfri att månadsspara i för medlemmar i Aktiespararna och Unga Aktiesparare. Läs mer här.

Dyrgripar

Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i sex av världens dyraste bolag i en box!

Juniorboxen

Vill du spara ett mindre belopp, men ändå få en god riskspridning? Spara i Juniorboxen som innehåller de aktier med högst börsvärde i de fem största branscherna på Large Cap på Stockholmsbörsen.

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag när revidering genomförs?

Du kommer att bli informerad per e-post om hur och när du ska göra ditt val. När du blivit meddelad så kan du logga in och göra dina val i onlinetjänsten.

Jag månadssparar inte, vad gäller för mig?

Du som inte månadssparar i en Sparbox kommer inte att bli kontaktad om revidering av Sparboxar. Du kan hitta alla revideringar på landningssidan för respektive Sparbox. Läs mer om Sparboxar här.

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.