Kom igång boxar – för dig som vill ha en bas i sparandet

Allroundboxen Allroundboxen

Tycker du att det verkar krångligt med aktier och vill spara i fonder? Då finns Allroundboxen med breda fonder med låga avgifter.

Här är Allroundboxen »

Investmentbolag i box Investmentbolag i box

Ta rygg på Wallenbergarna, Fredrik Lundberg och aktieoraklet Warren Buffett m.fl. Du får en mix av svenska och utländska investmentbolag för en schysst riskspridning.

Här är Investmentbolag i box »

Juniorboxen Juniorboxen

Vill du spara ett mindre belopp, men ändå få en god riskspridning? Spara i Juniorboxen som innehåller de aktier med högst börsvärde i de fem största branscherna på Large Cap på Stockholmsbörsen.

Här är Juniorboxen »

Riskspridaren Riskspridaren

Vill du inte lägga alla ägg i en korg? Välj Riskspridaren som innehåller de nio bolag med störst börsvärde i nio av Stockholmsbörsens sektorer.

Här är Riskspridaren »

Svenska investmentbolag Svenska investmentbolag

Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

Här är Svenska investmentbolag »

We are the world We are the world

Storleken kan spela roll! Vill du investera i flera olika länder utanför Sveriges gränser? Nu får du chans att investera i världens till ytan sett fem största länder.

Här är We are the world »

Specialboxar – nischade boxar med det lilla extra

Dyrgripar Dyrgripar

Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i 7 av världens dyraste aktier i en box!

Här är Dyrgripar »

Framtidsfeministen Framtidsfeministen

Framtidsfeministen Sandra Bourbon investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

Här är Framtidsfeministen »

Hållbarhetsboxen Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Här är Hållbarhetsboxen »

Hälsovård Hälsovård

Vill du spara i bolag som arbetar för att främja hälsa och välmående? Nu kan du spara i de fem största, svenska bolagen inom hälsovårdssektorn!

Här är Hälsovård »

Smartbox Smartbox

Aktiespararna har under mer än 50 år utbildat om aktier, börsen och sparande. Nu har de tagit fram sparboxen Smartbox som är kostnadsfri för medlemmar.

Här är Smartbox »

För aktienördarna

Dividend champions Dividend Champions

En box med utdelningar i fokus. Här finns de sex amerikanska bolag som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions.

Här är Dividend Champions »

Magic Box The Magic Box

Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

Här är The Magic Box »

Peg-the-box PEG the Box

Vill du investera i aktier som inte är överprissatta och som har en god vinsttillväxt, men inte orkar söka fram aktierna själv? Välj PEG the Box där vi utgår från aktiens PEG-tal.

Här är PEG the Box »

Kom igång med en sparbox

Vill du starta ditt sparande med en färdig sparbox? Du är bara några klick ifrån. Är du inte kund redan blir du det på bara några minuter. Sedan kan du börja månadsspara i någon av våra sparboxar.

  1. Logga in på vår internettjänst
  2. Välj en av våra sparboxar
  3. Ange belopp och datum för månadssparandet

Färdigt!

BÖRJA SPARA

Vad kostar det att spara i en sparbox

Vill du månadsspara?

Du betalar 20 kr i fast köpavgift vid månadssparande i en sparbox, oavsett sparbelopp. Om du är medlem i Aktiespararna kostar det 10 kr.

Komplettera med en engångsorder

Engångsköp i en sparbox görs enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det gäller även om du vill sälja en eller flera aktier i en sparbox.

Du hittar våra fullständiga priser här >

Sparboxarna och Andelsorder

Hur fungerar det kanske du tänker. Hur kan jag t.ex. månadsspara i boxen We are the world för 500 kr som innehåller sex utländska aktier? Förklaringen är Andelsorder: vår enkla aktiespartjänst där du handlar aktier lika enkelt som mat och kläder via internet. Aktier för belopp och inte i antal.

LÄS MER OM ANDELSORDER

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som information om vad man kan spara i. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

KOM IGÅNG MED DITT SPARANDE

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till ett barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder