Sparboxar – enklaste sättet att starta ditt sparande

Det är inte alltid lätt att välja vad man ska spara i. Vi tror att det är enklare att komma igång om du kan börja spara i något mer färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Lägg månadsdragningen i samband med löneutbetalningen så märker du knappt att du sparar i aktier eller fonder varje månad.

  • Lätt att komma igång, starta ditt sparande på 5 minuter
  • Låg avgift, endast 20 kr per box och månad oavsett sparbelopp
  • Månadsspara automatiskt i aktier

Sparboxar som investerar i framtiden

Framtidsfeministen Framtidsfeministen

Framtidsfeministen Sandra Bourbon investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

Här är Framtidsfeministen »

Hållbarhetsboxen Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Här är Hållbarhetsboxen »

Hälsovård Hälsovård

Vill du spara i bolag som arbetar för att främja hälsa och välmående? Nu kan du spara i de fem största svenska bolagen inom hälsovårdssektorn!

Här är Hälsovård »

Investmentboxar

Investmentbolag i box Investmentbolag i box

Ta rygg på Wallenbergarna och aktieoraklet Warren Buffett. Med denna sparbox får du en mix av svenska och utländska investmentbolag för en schysst riskspridning.

Här är Investmentbolag i box »

Svenska investmentbolag Svenska investmentbolag

Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

Här är Svenska investmentbolag »

Utdelnings och avkastningsboxar

Dividend champions Dividend Champions

En box med utdelningar i fokus. Här finns de sex amerikanska bolag som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions.

Här är Dividend Champions »

Magic Box The Magic Box

Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

Här är The Magic Box »

Boxar med fokus tillväxt och spridd risk

Riskspridaren Riskspridaren

Vill du inte lägga alla ägg i en korg? Välj Riskspridaren som innehåller de nio bolag med störst börsvärde i nio av Stockholmsbörsens sektorer.

Här är Riskspridaren »

Smartbox Smartbox

Aktiespararna har under mer än 50 år utbildat om aktier, börsen och sparande. Nu har de tagit fram sparboxen Smartbox som är kostnadsfri för medlemmar.

Här är Smartbox »

Peg-the-box PEG the Box

Vill du investera i aktier som inte är överprissatta och som har en god vinsttillväxt, men orkar inte söka fram aktierna själv? Välj PEG the Box där vi utgår från aktiens PEG-tal.

Här är PEG the Box »

Globala boxar

Dyrgripar Dyrgripar

Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i 7 av världens dyraste aktier i en box!

Här är Dyrgripar »

We are the world We are the world

Vill du investera i flera olika länder utanför Sveriges gränser? Nu har du möjligheten att investera i världens till ytan sett fem största länder.

Här är We are the world »

Övriga boxar

Allroundboxen Allroundboxen

Tycker du att det verkar krångligt med aktier och vill spara i fonder? Då finns Allroundboxen med breda fonder med låga avgifter.

Här är Allroundboxen »

Juniorboxen Juniorboxen

Vill du spara ett mindre belopp, men ändå få en god riskspridning? Spara i Juniorboxen som innehåller de aktier med högst börsvärde i de fem största branscherna på Large Cap på Stockholmsbörsen.

Här är Juniorboxen »

Bygg din egen sparbox Din egen box

Bygg din egen sparbox är till för dig som redan vet vilka aktier du vill månadsspara i eller som vill bygga ditt månadssparande i aktier från grunden.

 

Bygg din egen sparbox »

Vad kostar det att spara i en sparbox

Vill du månadsspara?

Du betalar 20 kr i fast köpavgift vid månadssparande i en sparbox, oavsett sparbelopp. Om du är medlem i Aktiespararna kostar det 10 kr.

Komplettera med en engångsorder

Engångsköp i en sparbox görs enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det gäller även om du vill sälja en eller flera aktier i en sparbox.

Du hittar våra fullständiga priser här >

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som information om vad man kan spara i. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.