Nu har vår hemsida fått ett nytt utseende! Vi hoppas att du tycker om det. Läs mer här.

Köpa aktier och andelsspara enkelt med Andelsorder

Det ska vara lika enkelt att köpa aktier som att köpa kläder på nätet. Med vår spartjänst Andelsorder blir det precis så. Välj aktier, ange belopp och lägg i köpkorgen. Klart!

För att köpa andelar av aktier behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara 3 minuter (och är helt gratis).

Öppna konto

Så här enkelt är det

Minsta belopp att köpa aktier för är 100 kr per aktie (bolag) med Andelsorder. Om aktien exempelvis står i 400 kr kommer din investering på 100 kr ge dig en fjärdedels aktie i bolaget. Om du väljer att månadsspara i aktien får du nästa månad fler andelar. Detta gör att du för mindre belopp kan sprida dina risker och köpa fler aktier varje månad. Du kan blanda svenska och utländska aktier i din köpkorg och månadsspara i upp till 1000 olika värdepapper.

Vill du veta mer om hur du kan börja med aktier?

Före och efter kl. 14.00

Köporder som du lägger före kl. 14.00 genomförs samma dag. Lägger du den efter kl. 14.00 genomförs den bankdagen efter.

Köp- och säljkurs

För att allt ska fungera med automatik och kunna vara så enkelt som möjligt måste vi ha en särskild kurssättning för Andelsorder. Vi måste se till att alla kunder som lägger en köporder i en aktie får köpa till samma kurs och detsamma när det gäller försäljning av aktier. Mer om kurssättningen i Andelsorder här.

Köpa aktier – 3 saker att hålla koll på

Välj aktier

Sök eller filtrera fram de aktier du vill köpa andelar av och lägg dem i din köpkorg. Vet du inte vilka aktier du ska välja kan du ta hjälp av Aktieinspo. Med Aktieinspo får du tips och inspiration om vilka aktier du kan spara i.

Bestäm sparbelopp

Bestäm ett belopp som du vill fördela på aktierna du har valt. Minsta sparbelopp är 100 kronor per aktie (bolag).

Köp andelar av aktier

Välj om du vill göra ett engångsköp eller månadsspara. Vid engångsköp måste du ha pengar på depån. Om du väljer att månadsspara behöver du bara ange vilket bankkonto pengarna ska dras från via Autogiro.

Återinvesterade utdelningar får din aktieportfölj att växa

Det är inte bara aktievärdet som ökar det totala värdet på din portfölj. Hos oss kan du kan få alla dina aktieutdelningar återinvesterade utan kostnad.

Säg att du äger aktien Investor B och får 2 500 kr i utdelning. Den pengen kan du låta oss återinvestera helt gratis i fler Investoraktier. Din aktieportfölj växer av sig självt. En fiffig ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande.

Spara tillsammans med barnen

Gör sparandet med barnen till något kul och involvera hela familjen. Genom att vara delaktiga får barnen ovärderlig kunskap om sparande och ekonomi.

Spara tillsammans med barnen

Ränta-på-ränta-effekten

Det sägs att Albert Einstein tyckte att ränta-på-ränta-effekten var världens åttonde underverk.

Få ränta-på-ränta-effekt på dina aktieutdelningar

Vanliga frågor och svar

Ska jag spara i aktier eller fonder?

Du behöver inte välja. Det går att spara i både aktier och fonder. Generellt kan man säga att det är lite mer risk att spara i aktier, men det beror på hur du handlar aktier och vilka fonder du jämför med. Med en fond får du automatisk riskspridning då den innehåller flera olika investeringar. Däremot kan det vara viktigt att komma ihåg att olika fonder har olika grad av risk. När du sparar i aktier måste du istället själv hålla koll på marknaden. Samtidigt får du ägarandelar i ett bolag och en större chans till avkastning. För att dra nytta av fördelarna med respektive sparform brukar många spara både i aktier och fonder. De kan helt enkelt ses som komplement till varandra.

Vad är fördelarna med att månadsspara i aktier?

När du månadssparar i aktier hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på aktiekurser och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta.

Du kan läsa mer om månadssparande här >

Var hittar jag information om era priser?

Du hittar information om våra priser här.

Var hittar jag mer information om den courtagefria aktiehandeln?
Vilken kontotyp ska jag välja?

Det finns flera olika kontotyper att välja mellan när du ska spara i aktier och fonder. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på vad och hur du har tänkt handla. Här beskriver några av de vanligaste kontotyperna och vilka för- och nackdelar de har:

Investeringssparkonto (ISK): Denna kontotyp passar dig som enkelt vill spara i aktier och fonder. När du sparar på ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på ditt innehav.

Traditionell aktie- och fonddepå: På en traditionell depå kan du ha aktier, fonder och onoterade värdepapper. Du rapporterar själv dina köp och försäljningar till Skatteverket. När du säljer värdepapper med vinst får du betala reavinstskatt. Den kan du kvitta mot förluster i din deklaration.

Portföljspar: Vi har flera färdiga aktieportföljer som du kan spara i. För att automatiskt månadsspara i någon av dessa portföljer behöver du öppna denna särskilda kontotyp som kallas Portföljspar. Denna kontotyp finns tillgänglig som ett investeringssparkonto (ISK), vilket innebär att du slipper tänka på skatt och deklaration. Om du vill spara i någon av våra sparboxar ska du istället välja ett vanligt ISK eller en traditionell aktie och fonddepå.

Du kan läsa mer om olika depåtyper här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.