Köpa aktier och andelsspara enkelt med Andelsorder

Det ska vara lika enkelt att köpa aktier som att köpa kläder på nätet. Med vår spartjänst Andelsorder blir det precis så. Välj aktier, ange belopp och lägg i köpkorgen. Klart!

För att köpa andelar av aktier behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara 3 minuter (och är helt gratis).

Så här enkelt är det

Minsta belopp att köpa aktier för är 100 kr per aktie (bolag) med Andelsorder. Om aktien exempelvis står i 400 kr kommer din investering på 100 kr ge dig en fjärdedels aktie i bolaget. Om du väljer att månadsspara i aktien får du nästa månad fler andelar. Detta gör att du för mindre belopp kan sprida dina risker och köpa fler aktier varje månad. Du kan blanda svenska och utländska aktier i din köpkorg och månadsspara i upp till 1000 olika värdepapper.

Vill du veta mer om hur du kan börja med aktier?

Före och efter kl. 14.00

Köporder som du lägger före kl. 14.00 genomförs samma dag. Lägger du den efter kl. 14.00 genomförs den bankdagen efter.

Köp- och säljkurs

För att allt ska fungera med automatik och kunna vara så enkelt som möjligt måste vi ha en särskild kurssättning för Andelsorder. Vi måste se till att alla kunder som lägger en köporder i en aktie får köpa till samma kurs och detsamma när det gäller försäljning av aktier. Mer om kurssättningen i Andelsorder här.

Köpa aktier – 3 saker att hålla koll på

Välj aktier

Sök eller filtrera fram de aktier du vill köpa andelar av och lägg dem i din köpkorg. Vet du inte vilka aktier du ska välja kan du ta hjälp av Aktieinspo. Med Aktieinspo får du tips och inspiration om vilka aktier du kan spara i.

Till Aktieinspo >

Bestäm sparbelopp

Bestäm ett belopp som du vill fördela på aktierna du har valt. Minsta sparbelopp är 100 kronor per aktie (bolag).

Köp andelar av aktier

Välj om du vill göra ett engångsköp eller månadsspara. Vid engångsköp måste du ha pengar på depån. Om du väljer att månadsspara behöver du bara ange vilket bankkonto pengarna ska dras från via Autogiro.

Gör en insättning >

Återinvesterade utdelningar får din aktieportfölj att växa

Det är inte bara aktievärdet som ökar det totala värdet på din portfölj. Hos oss kan du kan få alla dina aktieutdelningar återinvesterade utan kostnad.

Säg att du äger aktien Investor B och får 2 500 kr i utdelning. Den pengen kan du låta oss återinvestera helt gratis i fler Investoraktier. Din aktieportfölj växer av sig självt. En fiffig ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande.

LÄS MER OM RÄNTA-PÅ-RÄNTA-EFFEKTEN

Pil som pekar upp

Artiklar

Spara tillsammans
med barnen

Gör sparandet med barnen till något kul och involvera hela familjen. Genom att vara delaktiga får barnen ovärderlig kunskap om sparande och ekonomi…

 


Få ränta-på-ränta-effekt på dina aktieutdelningar

Det sägs att Albert Einstein tyckte att ränta-på-ränta-effekten var världens åttonde underverk….

 


Att månadsspara

Vi vill att det ska vara enkelt och spara. Med ett månadssparande kan det nästan inte bli enklare. Pengarna dras från ditt bankkonto och månadsköp sker helt automatiskt. Ett långsiktigt sparande där du sprider inköpen över tid.

ALLT OM MÅNADSSPARANDE

  • Fast köpavgift oavsett totalt sparbelopp

  • Köpen blir av 12 gånger om året

  • Spara minst 100 kronor i varje aktie/fond

  • Både utländska och svenska aktier