Vi gör aktiesparande enklare.

Vi är inte Sveriges största nätmäklare. Men förmodligen den med mest hjärta. Vi älskar nämligen aktier. Och våra kunder. Därför jobbar vi varje dag för att göra aktiesparande enklare för våra kunder. Vi vet att alla kan lära sig att investera smart och vill såklart hjälpa till.

Vi har funnits i över 50 år, vilket gör oss till en av Sveriges äldsta nätmäklare. Vi har ca 60 000 kunder. Vi har under mer än 30 år ägts av medlemsorganisationen Aktiespararna. Detta har gjort att vår verksamhet blivit unik med ett mer djupbottnat syfte än enbart vinstintressen. Sedan januari 2019 ägs vi av Pareto Securities, en erkänd och välrenommerad aktör på finansmarknaden i Norden. Vår historik, ambition och ägare idag och bakåt i tiden borgar för att vi är en mer än seriös aktör med många år och erfarenheter på nacken.

Bara hos oss kan du månadsspara direkt i aktier. Det är sant! Dessutom återinvesterar vi våra kunders utdelningar utan extra kostnad om du vill. Vi sköter dessutom emissioner, uppköp, teckningsrätter och andra beslut avseende företagshändelser åt dig som kund om du vill slippa ta dessa beslut. Vi gör helt enkelt aktiesparande enklare.

Aktieinvest är ett litet bolag på en stor marknad. Precis som David så slåss vi dagligen mot Goliat och försöker få fler svenskar att förstå det fina med att investera i aktier istället för att betala dyra avgifter till banker och rådgivare. Vi brinner för att erbjuda våra kunder bra och kundvänliga produkter och tjänster och strävar alltid efter att modernisera och förbättra oss. Hos oss kan du spara och investera i svenska och utländska aktier, fonder och ETF:er. Precis som hos vilken bank som helst kan du spara via ett investeringssparkonto (ISK) eller traditionell depå.

Organisation

Hos oss jobbar ca 40 personer med IT-utveckling, försäljning, marknadsföring, mäkleri, kundservice, emittentservice och backoffice. Det är dessa stjärnor som varje dag arbetar för att leverera förstklassig service, bra information och riktigt bra digitala lösningar till dig som kund. Vi är nästan 50/50 kvinnor och män i personalstyrkan. Det är vi stolta över. Ungefär 60 000 personer är kunder hos oss. Det är vi ännu stoltare över.

Aktieinvests ledning

Dan Johnson

Vd

Johan Andersson

Johan Andersson

IT-chef

Louise Raudsepp

Business Development Manager

Greta Ek

Chef Backoffice och Emittentservice

Lotta Bjärkedal-Demmers

Chef Frontoffice

Lisa Tingwall

CMO

Olof Nordgren

Olof Nordgren

CFO

Aktieinvests styrelse

Mats Carlsson
Camilla Kempe
Erik Saers
Kristian Stenbakk

Information om styrelsens kompetens och uppdrag

Aktieinvests rekryterings- och mångfaldspolicy

Ägare

Aktieinvest FK AB är ett dotterbolag till Pareto Securities AB (org.nr. 556206-8956), vilket i sin tur ägs av Pareto Securities AS. Bolagets säte är i Stockholm.

Läs mer om Pareto Securities här>

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder