Nu har vår hemsida fått ett nytt utseende! Vi hoppas att du tycker om det. Läs mer här.

Om vår verksamhet

Vi är inte Sveriges största nätmäklare. Men förmodligen den med mest hjärta. Vi älskar nämligen aktier. Och våra kunder. Därför jobbar vi varje dag för att göra aktiesparande enklare för våra kunder.

Vi har funnits i över 50 år, vilket gör oss till en av Sveriges äldsta nätmäklare. Vi har ca 60 000 kunder. Vi har under mer än 30 år ägts av medlemsorganisationen Aktiespararna. Detta har gjort att vår verksamhet blivit unik med ett mer djupbottnat syfte än enbart vinstintressen.

Sedan januari 2019 ägs vi av Pareto Securities, en erkänd och välrenommerad aktör på finansmarknaden i Norden. Vår historik, ambition och ägare idag och bakåt i tiden borgar för att vi är en mer än seriös aktör med många år och erfarenheter på nacken.

Bara hos oss kan du månadsspara direkt i aktier. Det är sant! Dessutom återinvesterar vi våra kunders utdelningar utan extra kostnad om du vill. Vi sköter dessutom emissioner, uppköp, teckningsrätter och andra beslut avseende företagshändelser åt dig som kund om du vill slippa ta dessa beslut. Vi gör helt enkelt aktiesparande enklare.

Aktieinvest är ett litet bolag på en stor marknad. Precis som David så slåss vi dagligen mot Goliat och försöker få fler svenskar att förstå det fina med att investera i aktier istället för att betala dyra avgifter till banker och rådgivare. Vi brinner för att erbjuda våra kunder bra och kundvänliga produkter och tjänster och strävar alltid efter att modernisera och förbättra oss. Hos oss kan du spara och investera i svenska och utländska aktier, fonder och ETF:er. Precis som hos vilken bank som helst kan du spara via ett investeringssparkonto (ISK) eller traditionell depå.

Organisation

Hos oss jobbar ca 40 personer med IT-utveckling, försäljning, marknadsföring, mäkleri, kundservice, emittentservice och backoffice. Det är dessa stjärnor som varje dag arbetar för att leverera förstklassig service, bra information och riktigt bra digitala lösningar till dig som kund. Vi är nästan 50/50 kvinnor och män i personalstyrkan. Det är vi stolta över. Ungefär 60 000 personer är kunder hos oss. Det är vi ännu stoltare över.

Aktieinvest ledning

Dan Johnson, Vd

Dan Johnson
Vd

Johan Andersson, CTO

Johan Andersson
CTO

Louise Raudsepp, Business Development Manager

Louise Raudsepp
Business Development Manager

Greta Ek, Chef Backoffice och Emittentservice

Greta Ek
Chef Backoffice och Emittentservice

Lotta Bjärkedal-Demmers, Chef Frontoffice

Lotta Bjärkedal-Demmers
Chef Frontoffice

Lisa Tingwall, CMO

Lisa Tingwall
CMO

Olof Nordgren, CFO

Olof Nordgren
CFO

Aktieinvests styrelse

Mats Carlsson
Camilla Kempe
Erik Saers
Kristian Stenbakk

Ägare

Aktieinvest FK AB är ett dotterbolag till Pareto Securities AB (org.nr. 556206-8956), vilket i sin tur ägs av Pareto Securities AS. Bolagets säte är i Stockholm.

Läs mer om Pareto Securities

Organisationsnummer

Aktieinvests organisationsnummer är 556072-2596.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.