Om AktieinvestOm Aktieinvest
Om oss

Om oss

Vi gör aktiesparande enklare.

Vi är inte Sveriges största nätmäklare. Men förmodligen den med mest hjärta. Vi älskar nämligen aktier. Och våra kunder. Därför jobbar vi varje dag för att göra aktiesparande enklare för våra kunder. Vi vet att alla kan lära sig att investera smart och vill såklart hjälpa till.

Vi har funnits i över 50 år, vilket gör oss till en av Sveriges äldsta nätmäklare. Vi har ca 60 000 kunder. Vi har under mer än 30 år ägts av medlemsorganisationen Aktiespararna. Detta har gjort att vår verksamhet blivit unik med ett mer djupbottnat syfte än enbart vinstintressen. Sedan januari 2019 ägs vi av Pareto Securities, en erkänd och välrenommerad aktör på finansmarknaden i Norden. Vår historik, ambition och ägare idag och bakåt i tiden borgar för att vi är en mer än seriös aktör med många år och erfarenheter på nacken. 

Bara hos oss kan du månadsspara direkt i aktier. Det är sant! Dessutom återinvesterar vi våra kunders utdelningar utan extra kostnad om du vill. Vi sköter dessutom emissioner, uppköp, teckningsrätter och andra beslut avseende företagshändelser åt dig som kund om du vill slippa ta dessa beslut. Vi gör helt enkelt aktiesparande enklare.

Aktieinvest är ett litet bolag på en stor marknad. Precis som David så slåss vi dagligen mot Goliat och försöker få fler svenskar att förstå det fina med att investera i aktier istället för att betala dyra avgifter till banker och rådgivare. Vi brinner för att erbjuda våra kunder bra och kundvänliga produkter och tjänster och strävar alltid efter att modernisera och förbättra oss. Hos oss kan du spara och investera i svenska och utländska aktier, fonder och ETF:er. Precis som hos vilken bank som helst kan du spara via ett investeringssparkonto (ISK) eller traditionell depå.

Organisation

Hos oss jobbar ca 40 personer med IT-utveckling, försäljning, marknadsföring, mäkleri, kundservice, emittentservice, backoffice, risk, compliance och ekonomi. Det är dessa stjärnor som varje dag arbetar för att leverera förstklassig service, bra information och riktigt bra digitala lösningar till dig som kund. Vi är nästan 50/50 kvinnor och män i personalstyrkan. Det är vi stolta över. Ungefär 60 000 personer är kunder hos oss. Det är vi ännu stoltare över.

Aktieinvests ledning

Dan Johnson

Vd

Mikael Näslund

Mikael Näslund

Vice vd

Tommie Ulvöy

 

Tommie Ulvöy

IT-chef

 

Greta Ek

 

Greta Ek

chef Backoffice och Emittentservice

Cecilia Murray

Head of Compliance

Lotta Demmers

Lotta Bjärkedal-Demmers

chef Frontoffice

 

 

 

 

Aktieinvests styrelse

Mats Carlsson
Camilla Kempe
Erik Saers
Karl Oscar Strøm

Information om styrelsens kunskap och kompetens.

Aktieinvests Rekryterings- och mångfaldspolicy

Ägare

Aktieinvest FK AB är ett helägt dotterbolag till Pareto Securities AB, (org.nr. 556206-8956), vilket i sin tur är helägt av Pareto Securities AS. Bolagets säte är i Stockholm. Pareto Securities AB grundades år 1986, är en oberoende finansiell aktör och är idag en av de ledande investmentbankerna i Norden med även en stark internationell närvaro i sektorer som prospektering och produktion av gas och olja samt rederiverksamhet. Pareto Securitiesgruppen har totalt 370 anställda med huvudkontor i Oslo Norge och med kontor i Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA, Singapore och Brasilien. För mer information om Pareto Securities se www.paretosec.se