Om AktieinvestOm Aktieinvest
Om oss

Om oss

Vi gör aktiesparande enklare.

Vi är absolut inte Sveriges största nätmäklare. Men förmodligen den med mest hjärta. Vi älskar nämligen aktier. Och våra kunder. Därför jobbar vi varje dag för att göra aktiesparande enklare för våra kunder. Vi vet att alla kan lära sig att investera smart och vill såklart hjälpa till.

Vi har funnits i över 50 år, vilket gör oss till en av Sveriges äldsta nätmäklare. Vi har ca 60 000 kunder och medlemsorganisationen Aktiespararna är vår ägare vilket gör vår organisation unik med ett mer djupbottnat syfte än enbart vinstintressen.

Bara hos oss kan du månadsspara direkt i aktier. Det är sant! Dessutom återinvesterar vi våra kunders utdelningar utan extra kostnad om du vill. Vi sköter dessutom emissioner, uppköp, teckningsrätter och andra beslut avseende företagshändelser åt dig som kund om du vill slippa ta dessa beslut. Vi gör helt enkelt aktiesparande enklare.

Aktieinvest är ett litet bolag på en stor marknad. Precis som David så slåss vi dagligen mot Goliat och försöker få fler svenskar att förstå det fina med att investera i aktier istället för att betala dyra avgifter till banker och rådgivare. Vi brinner för att erbjuda våra kunder bra och kundvänliga produkter och tjänster och strävar alltid efter att modernisera och förbättra oss. Hos oss kan du spara och investera i svenska och utländska aktier, fonder och ETF:er. Precis som hos vilken bank som helst kan du spara via ett investeringssparkonto (ISK) eller traditionell depå.

Organisation

Hos oss jobbar ca 35 personer med IT-utveckling, försäljning, marknadsföring, mäkleri, kundservice, emittentservice, backoffice, risk, compliance och ekonomi. Det är dessa stjärnor som varje dag arbetar för att leverera förstklassig service, bra information och riktigt bra digitala lösningar till dig som kund. Vi är nästan 50/50 kvinnor och män i personalstyrkan. Det är vi stolta över. Ungefär 60 000 personer är kunder hos oss. Det är vi ännu stoltare över.

Aktieinvests ledning

Therese Lundstedt VD Mikael Näslund

Mikael Näslund

vice VD, CFO

Lotta Demmers

Lotta Demmers

chef Frontoffice

Greta Ek

Greta Ek

chef Backoffice och Emittentservice

Tommie Ulvöy

Tommie Ulvöy

IT-chef

Cecilia Murray

Head of Compliance

 

 

 

 

Aktieinvests styrelse

Carl Johan Högbom, ordförande
Thomas Ahlandsberg, ledamot
Jonas Burvall, ledamot
Wictoria Glans, ledamot
Joacim Olsson, ledamot


Ledamöternas Styrelseuppdrag och erfarenhet

Aktieinvests Rekryterings- och mångfaldspolicy

Ägare

Aktieinvest FK AB är ett helägt dotterbolag till Aktiespararnas Servicebolag, (org.nr. 556193-7078), vilket i sin tur är helägt av Sveriges Aktiesparares Riksförbund, (org.nr. 857202-1593). Bolaget har varit i Aktiespararnas ägo sedan 1989 och bolagets säte är i Stockholm. Vår tillhörighet till Sveriges Aktiesparares Riksförbund medför att vi måste leva upp till en hög etisk standard och att vi erbjuder tjänster i enlighet med Aktiespararnas Gyllene regler. För mer information om Sveriges Aktiesparares Riksförbund se www.aktiespararna.se