Spara i aktier

Du som har mindre än 60 000 kr i sparande hos oss (gäller inte historiskt sparande) eller har gjort färre än 200 affärer kan handla aktier courtagefritt (gäller inte andelsorder) direkt på Stockholmsbörsen.

Läs mer om vad som gäller vid courtagefri aktiehandel

Öppna ett konto gratis

När du sparar i en aktie blir du delägare i ett företag. Det ger dig möjlighet att ta del av företagets vinst om det bestämmer sig för att göra utdelningar till sina aktieägare. Om du dessutom lyckas sälja dina aktier för ett högre belopp än vad du köpte dem för har du också fått avkastning på din investering. Pengarna har alltså växt och gett dig mer än du började med.

3 steg för att börja spara i aktier

Vi tycker att det ska vara enkelt att spara i aktier. För att du snabbt och enkelt ska komma igång med ett aktiesparande kan du följa de tre stegen nedan.

Öppna ett konto

För att komma igång med ett aktiesparande behöver du först öppna ett konto där du kan förvara dina aktier. Läs mer om våra olika depåtyper och välj den som passar ditt sparande bäst.

Välj aktier

Sök eller filtrera fram en eller flera aktier att köpa. Vet du inte vilka aktier du ska välja kan du ta hjälp av vår Aktieinspo. Där får du tips och inspiration kring vilka aktier du kan spara i.

Gör aktieköp

För att kunna handla aktier behöver du ha pengar på din depå. Gör en insättning via Swish, en banköverföring eller en direktinsättning.

Handla aktier utan courtage

Handla aktier utan courtage

Du som har mindre än 60 000 kr i sparande hos oss kan handla aktier courtagefritt direkt på Stockholmsbörsen i vår internettjänst.

Så handlar du aktier utan courtage

Lär dig mer i våra aktieskolor

Vill du lära dig mer om aktier? Då ska du anmäla dig till någon av våra populära och kostnadsfria aktieskolor!

Våra aktieskolor

Anmäl dig till vår aktieskola