Spara i aktier

Du kan handla aktier från 0 kr hos oss.

När du sparar i en aktie så blir du delägare i ett företag. Det ger dig möjlighet att ta del av företagets vinst om det bestämmer sig för att göra utdelningar till sina aktieägare. Om du dessutom lyckas sälja dina aktier för ett högre belopp än vad du köpte dem för har du också fått avkastning på din investering. Pengarna har alltså växt och gett dig mer än du började med.

3 steg för att börja spara i aktier

Vi vill att det ska vara enkelt att spara i aktier. För att du snabbt och enkelt ska komma igång med ett aktiesparande så kan du följa de tre stegen nedan.

Öppna konto

För att komma igång med ett aktiesparande behöver du först öppna ett konto där du kan förvara dina aktier. Läs mer om våra olika depåtyper och välj den som passar dig och ditt sparande bäst.

Välj aktier

Sök eller filtrera fram en eller flera aktier att köpa. Vet du inte vilka aktier du ska välja kan du ta hjälp av Aktieinspo. Med Aktieinspo får du tips och inspiration om vilka aktier du kan spara i. Du får hjälp att hitta nya favoriter i olika teman och inspireras av andra personers favoritbolag.

Gör aktieköp

För att kunna handla aktier behöver du ha pengar på din depå. Gör en insättning via Swish, en banköverföring eller en direktinsättning.

Handla aktier utan courtage

Du som har mindre än 60 000 kr i sparande hos oss kan handla aktier courtagefritt direkt på Stockholmsbörsen i vår internettjänst.

Hitta hållbara aktier

Vill du hitta hållbara aktier till ditt sparande? Med hjälp av hållbarhetsdata för aktier kan du hitta aktier som är hållbara.

Lär dig mer

Är du en nybörjare när det kommer till aktier? Eller vill du kanske fräscha upp dina grundkunskaper i aktiesparande? Då kan vi rekommendera att du går vår aktieskola ”Från Sparrookie till Börshaj”.

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder