Törstsläckare – aktier för dig som gillar dryck

Om du vill spara i aktier som har med drycker att göra har du hittat rätt. Här hittar du både svenska och utländska bolag som tillverkar drycker med eller utan alkohol.

Aktie Köp Månadsspara Handel Hållbarhetspreferenser
Sverige Mackmyra B Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
Mackmyra är ett whiskydestilleri som ligger i Gästrikland.
Carlsberg A/S B Köp Ja Andelorder Alkohol
Carlsberg är en dansk bryggerikoncern med huvudkontor i Köpenhamn. Företaget har i dag intressen i närmare 150 länder. Bolaget har varumärken som Carlsberg, Tuborg och Tetley’s.
Ambev Köp Ja Andelorder Alkohol
Ambev (Companhia de Bebidas das Américas) är en brasiliansk dryckestillverkare.
LVMH Louis Vuitton
Moët Hennessey
Köp Ja Andelorder Alkohol
Bolaget förkortas ofta till LVMH och är ett franskt holdingbolag och ett av världens största företag inom lyxproduktsbranschen. Där ingår drycker som cognac, champagne, vodka, whisky, vin och rom.
Sverige Kopparbergs B Köp Nej Börsorder Data saknas
Från bryggeriet i Kopparberg levererar bolaget en av Sveriges mest sålda öl och en av världens mest sålda cider.
Coca Cola Co Köp Ja Andelsorder OK
The Coca-Cola Company är en amerikansk multinationell dryckestillverkare vars mest kända produkt är Coca-Cola som säljs över hela världen.
PepsiCo Inc Köp Ja Andelorder OK
Pepsi-Cola, är en kolsyrad läskedryck producerad av Pepsico. Drycken tillverkades i USA redan i början av 1890-talet av apotekaren Caleb Bradham för att användas mot magsmärtor.
Sverige Dalspira Mejeri Köp Nej Börsorder Data saknas
Dalsspira mejeri tillverkar närproducerad mjölk av ko och get.
Starbucks Köp Ja Andelsorder OK
Starbucks Corporation är en amerikansk kafékedja för espressodrycker med kaféer över hela världen.
Sverige Sjöstrand Coffee B Köp Nej Börsorder Data saknas
Sjöstrand Coffees designar och säljer högkvalitativa espressomaskiner tillsammans med relaterade produkter som t.ex. kaffekapslar och mjölkskummare.
Altia Group Köp Ja Andelsorder Data saknas
Altia Group är en finsk producent av alkoholhaltiga drycker. Produktportföljen består av vin och sprit som marknadsförs under olika varumärken, exempelvis Koskenkorva, O.P Anderson och Xanté.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum
  4. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Bli kund

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning.

Står det ”Data saknas” finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.