Sporty spice – aktier för dig som har en aktiv livsstil

Gemensam nämnare för bolagen är att de producerar eller säljer olika sportprylar. Två av bolagen, Mips och Hövdig tänker att knoppen är viktig och utvecklar hjälmar. XXL, Sportamore och finska Amer Sports har båda ett brett sortiment av sportartiklar.

Vill du spara i bolag som har med en aktiv livsstil att göra har du några att välja mellan. Alla bolag i listan går att ha ett automatiskt månadssparande i.

Aktie Köp Månadsspara Handel Hållbarhetspreferenser
Amer Sports Oyj Köp Ja Andelsorder OK
Amer Sports är en finsk sportkedja. I bolagets sortiment ingår funktionskläder, skor, accessoarer och övriga sporttillbehör inom en rad olika sporter som fotboll, tennis, badminton och basket. Amer Sports verksamhet finns på den globala marknaden, främst inom Europa och Nordamerika.
Nike Köp Ja Andelsorder OK
Nike är ett ledande globalt sportföretag grundat 1963. Bolaget designar, utvecklar och producerar skor, kläder och accessoarer.
 XXL ASA Köp Ja Andelsorder OK
XXL är en norsk sportkedja med verksamhet inom den nordiska marknaden med visionen att erbjuda ett stort antal välkända varumärken till förmånliga priser. XXL säljer kläder och utrustning för jakt- och friluftsliv, vintersport, cykel och övriga sporter.
Sverige SkiStar B Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
SkiStar bedriver skidanläggningar i Sverige och Norge bl. a. i Sälen, Trysil, Hemsedal och Vemdalen. Visionen är att vara en ledande aktör samt erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, anpassat för en bred målgrupp.
Sverige Hövding Sverige Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
Hövding utvecklar, säljer och marknadsför airbagcykelhjälmar vilket är en särskild konstruerad airbag för cyklister. Airbagen blåses ut vid en potentiell olycka eller fall och är fullt uppblåst innan cyklisten slår i huvudet. Bolagets produkter säljs idag på en global marknad.
Sverige Mips Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
MIPS utvecklar produkter inom hjälmbaserad säkerhet. MIPS Brain Protection System (BPS) skyddar mot rotationsrörelser och sneda träffar mot användarens huvud. Produkten integreras i befintliga hjälmar och kan användas av sportutövare samt i hjälmar för yrkesmässigt bruk.
Sverige Sportamore Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
Sportamore är ett bolag som säljer träningskläder, skor och accessoarer via e-handel. Deras vision är att erbjuda marknadens bredaste varumärkesportfölj, djupaste utbud samt kunna erbjuda bästa tänkbara service.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum
  4. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Bli kund

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning.

Står det ”Data saknas” finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.