Lista: Investmentbolag

Vill du börja spara i investmentbolag? Här är exempel på olika investmentbolag som du kan investera i.

Lista med investmentbolag
Aktie Köp Handel
Berkshire Hathaway Köp Andelsorder
Berkshire Hathaway är ett finansiellt konglomerat och holdingbolag. Bolaget investerar i och förvaltar flera globala verksamheter inom olika branscher.
Sverige Bure Equity Köp Andels- & Börsorder
Bure Equity är ett investmentbolag. Bolaget är en aktiv aktör vars affärsidé är att förvärva, utveckla och på sikt avyttra större rörelsedrivande verksamheter, för att frambringa aktieägarvärde.
Sverige Byggmästare A J Ahlström Köp Börsorder
Byggmästare Anders J Ahlström Holding är ett investmentbolag som är inriktat mot förvärv och utveckling av små- och medelstora bolag.
Citigroup Köp Andelsorder
Citigroup är ett globalt finansbolag. Bolaget erbjuder ett brett utbud av traditionell kapitalförvaltning, investeringsrådgivning, samt lånefinansiering.
Sverige Creades Köp Andels- & Börsorder
Creades är ett investmentbolag som är specialiserade mot små- och medelstora bolag verksamma inom ett flertal sektorer.
Sverige Flat Capital Köp Börsorder
Flat Capital är ett investmentbolag som är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av bolag.
Sverige Fastator Köp Andels- & Börsorder
Fastator är ett investmentbolag som huvudsakligen investerar i entreprenörsdrivna fastighetsbolag, där bolaget genom ett aktivt och långsiktigt ägande bidrar till att utveckla bolagen och skapa aktieägarvärde.
Sverige First Venture Köp Börsorder
First Venture Sweden är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av bolag verksamma inom teknik, hälsa och hållbarhet.
Sverige Havsfrun Investment Köp Andels- & Börsorder
Havsfrun Investment är ett investmentbolag. Bolagets affärsidé är att på lång sikt uppnå avkastning där bolagets affärsverksamhet är fokuserad mot att förvalta en globalt diversifierad aktieportfölj.
Sverige Industrivärden C Köp Andels- & Börsorder
Industrivärden är ett investmentbolag. Bolagets mål är att över tid generera en tillväxt av substansvärdet, vilket i sin tur ska ge en totalavkastning högre än börsens genomsnitt.
Sverige Investor Köp Andels- & Börsorder
Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik och fordonsindustrin.
Sverige Karolinska Development Köp Andels- & Börsorder
Karolinska Development är ett nordiskt investmentbolag inom life science.  Karolinska Developments portfölj består av ett flertal bolag inriktade på att utveckla behandlingsmetoder för sjukdomar som klassas som livshotande eller funktionsnedsättande.
Sverige Kinnevik Köp Andels- & Börsorder
Kinnevik är ett investmentbolag. Bolagets specialistkompetens återfinns inom uppbyggandet av digitala konsumentverksamheter.
Sverige Linc Köp Andels- & Börsorder
Linc är ett investmentbolag som är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av bolag inom life science-industrin.
Sverige Latour Köp Andels- & Börsorder
Latour är ett investmentbolag som är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av små och medelstora företag.
Loews Köp Andelsorder
Loews Corporation är ett globalt finansiellt konglomerat. Inom koncernen återfinns investeringar inom en rad olika sektorer, exempelvis försäkrings-, energi-, transport- och hotellbranschen.
Sverige Lundbergföretagen B Köp Andels- & Börsorder
Lundbergföretagen är ett investmentbolag. Bolaget arbetar med aktiv och långsiktig förvaltning av diverse intressebolag.
Sverige NAXS Köp Andels- & Börsorder
NAXS är ett investmentbolag. Idag återfinns huvudsakligen investeringarna via nordiska Private Equity-fonder. Genom att investera i Private Equity erhålls en exponering mot fonder som annars är svårtillgängliga för en stor del av allmänheten.
Sverige Nordic Asia Investment Group Köp Börsorder
Nordic Asia Investment Group 1987 är ett svenskt investmentbolag med fokus på investeringar i primärt kinesiska börsnoterade bolag som fokuserar på inhemsk konsumtion.
Sverige Svolder Köp Andels- & Börsorder
Svolder är ett investmentbolag. Bolaget investerar i och förvaltar noterade börsbolag, främst koncentrerade till nordiska små och medelstora bolag.
Sverige Traction B Köp Andels- & Börsorder
Traction är ett investmentbolag som förvärvar och utvecklar tillväxtbolag med avsikt att skapa långsiktigt värde. Investeringar återfinns bland onoterade och noterade bolag, men även bland räntebärande tillgångar.
Sverige VEF Köp Andels- & Börsorder
VEF är ett investmentbolag. Störst fokus innehas på bolag verksamma inom fintech, vilket inkluderar teknikbolag i finanssektorn.
Sverige VNV Global Köp Andels- & Börsorder
VNV Global är ett investmentbolag som fokuserar på långsiktiga investeringar i primärt onoterade bolag i både utvecklade marknader och tillväxtmarknader.
Sverige Öresund Köp Andels- & Börsorder
Öresund är ett investmentbolag. Visionen är att vara en aktiv, långsiktig och förvaltande aktör på den nordiska marknaden, där verksamheten drivs via etablerade dotterbolag.

Månadsspara i investmentbolag

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan våra sparboxar vara något för dig. Med våra sparboxar kan du enkelt månadsspara i aktier och fraktioner i dina favoritbolag. Till exempel kan du månadsspara i investmentbolag såsom Investor, Kinnevik och Latour med sparboxen Svenska investmentbolag.

Starta ditt sparande

Lär dig mer om investmentbolag

Varför ska man spara i investmentbolag och vad bör man tänka på när man väljer aktier att investera i? För att reda ut det har vi intervjuat Mohammed Salih från Aktiespararna, även känd på Instagram som Mohammeds väg till miljonen.

Lär dig mer om investmentbolag

Så här kan du månadsspara i bolag på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier och fraktioner. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

Minsta belopp är 100 kr per bolag, så för 500 kr får du riskspridning i fem bolag. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många bolag du sparar i. Läs mer om våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka bolag du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum
  4. Välj sparbelopp för varje bolag

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Bli kund

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Vanliga frågor och svar

Ska jag spara i aktier eller fonder?

Du behöver inte välja. Det går att spara i både aktier och fonder. Generellt kan man säga att det är lite mer risk att spara i aktier, men det beror på hur du handlar aktier och vilka fonder du jämför med. Med en fond får du automatisk riskspridning då den innehåller flera olika investeringar. Däremot kan det vara viktigt att komma ihåg att olika fonder har olika grad av risk. När du sparar i aktier måste du istället själv hålla koll på marknaden. Samtidigt får du ägarandelar i ett bolag och en större chans till avkastning. För att dra nytta av fördelarna med respektive sparform brukar många spara både i aktier och fonder. De kan helt enkelt ses som komplement till varandra.

Vad är fördelarna med att månadsspara i aktier och fraktioner?

När du månadssparar i aktier och fraktioner hos oss genomförs köpen automatiskt varje månad, 12 gånger om året. Då slipper du tänka på aktiekurser och kan istället ägna tid åt annat. Dessutom får pengarna en större chans att växa än om de ligger på ett vanligt sparkonto.

Du kan läsa mer om månadssparande här >

Var hittar jag information om era priser?

Du hittar information om våra priser här.

Var hittar jag mer information om den courtagefria aktiehandeln?
Vilken kontotyp ska jag välja?

Det finns flera olika kontotyper att välja mellan när du ska spara i aktier och fonder. Vilken kontotyp som passar dig bäst beror på vad och hur du har tänkt handla. Här beskriver några av de vanligaste kontotyperna och vilka för- och nackdelar de har:

Investeringssparkonto (ISK): Denna kontotyp passar dig som enkelt vill spara i aktier och fonder. När du sparar på ett ISK betalar du ingen vinstskatt och behöver därför inte deklarera för vinster eller förluster. Istället betalar du en årlig schablonskatt på ditt innehav.

Traditionell aktie- och fonddepå: På en traditionell depå kan du ha aktier, fonder och onoterade värdepapper. Du rapporterar själv dina köp och försäljningar till Skatteverket. När du säljer värdepapper med vinst får du betala reavinstskatt. Den kan du kvitta mot förluster i din deklaration.

Du kan läsa mer om olika depåtyper här >

Vilken ordertyp ska jag välja?

Hos Aktieinvest kan du välja att köpa och sälja aktier på två sätt, antingen med Andelsorder (där du handlar delar av aktier mot Aktieinvests aktielager) eller Börsorder (att handla direkt mot börsen).

Det finns lägen då du tjänar på att välja det ena eller andra sättet.

Läs mer om de två ordertyperna här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.