Fredagsmys – Aktier för helglyxet

Vad gör du en fredagskväll? Kryper du upp i soffan och tittar på din favoritserie eller njuter du av en kopp riktigt god kaffe med en lyxig chokladbit till?

Här kan du inspireras av bolag som man kan förknippa med bästa dagen i veckan, fredag. Om du är den sportiga typen som gillar att träna innan du tar helg föredrar du kanske bolagen i Sporty spice.

Aktie Köp Månadsspara Handel Hållbarhetspreferenser
Netflix Köp Ja Andelsorder OK
Netflix är en streamingtjänst, och våra kunder kan titta på ett brett utbud av prisbelönta serier, filmer, dokumentärer och mycket annat på tusentals internetanslutna enheter. Med Netflix kan du njuta av obegränsat tittande på vårt innehåll utan att behöva se en enda reklamfilm.
 Walt Disney Köp Ja Andelsorder OK
Walt Disney Company är en stor koncern som innefattar en mängd företag och bolag, fördelade på fyra affärsområden inom firmbolag, temaparker, bolag inom tv- och radiosfären samt tillverkningen och försäljning av leksaker och andra prylar.
Coca-Cola Co Köp Ja Andelsorder OK
The Coca-Cola Company är en amerikansk multinationell dryckestillverkare vars mest kända produkt är Coca-Cola som säljs över hela världen.
PepsiCo Inc Köp Ja Andelsorder OK
Pepsi-Cola, är en kolsyrad läskedryck producerad av Pepsico. Drycken tillverkades i USA redan i början av 1890-talet av apotekaren Caleb Bradham för att användas mot magsmärtor.
Sverige ICA Gruppen Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Är ett svenskt detaljhandelsföretag, som verkar till största del i dagligvaruhandeln. Bolag som ingår är t.ex.: Ica, Hemtex, Apoteket Hjärtat AB och Cervera Intressenter AB.
Sverige Axfood Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Ett av Nordens största börsnoterade bolag inom dagligvaruhandeln. Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys och Hemköp.
Mondelez International Köp Ja Andelsorder OK
Mondelez är en amerikansk livsmedelskoncern, vars huvudkoncept är att äga och förvalta varumärken, främst inom områdena choklad, kaffe och livsmedel.
Nestlé Köp Ja Andelsorder OK
Nestlé är världsledande inom näring, hälsa och välmående.
Sverige Cloetta B Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Cloetta är ett livsmedelsföretag med tillverkning av bland annat choklad, konfektyrer och nötter. Bolaget har verksamhet i Norden och Nederländerna och har försäljning i ett 50-tal länder.
Nederländerna Unilever Köp Ja Andelsorder OK
Unilever är ett brittisk-nederländskt företag och en av världens största tillverkare av dagligvaror, främst livsmedel, drycker, rengöringsmedel och hygienprodukter. Unilevers huvudsakliga konkurrenter är bland andra Procter & Gamble, Nestlé, Mars Incorporated, och Reckitt Benckiser.
The Kraft Heinz Co Köp Ja Andelsorder OK
The Kraft Heinz är ett Amerikansk livsmedelsproducent som är en sammanslagning av Kraft Foods Group och Heinz som gjordes 2015. Där ingår märken som Caprisun, Philadelphia och Jell-O.
McDonalds Corp Köp Ja Andels- & Börsorder OK
McDonald’s Corporation är ett amerikanskt multinationellt företag som säljer snabbmat, främst hamburgare.
Lindt & Spüngli Köp Ja Andelsorder OK
Lindt är ett schweiziskt chokladföretag. Företaget producerar bland annat mörk choklad, vissa sorter med upp till 99 procent kakao, men också säsongschoklad, till exempel till påsk.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum
  4. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Bli kund

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning.

Står det ”Data saknas” finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.