Nu har vår hemsida fått ett nytt utseende! Vi hoppas att du tycker om det. Läs mer här.
 Kategori Okategoriserade

Köpläge i Volvo

Därför är Volvo lågt värderad i jämförelse med andra verkstadsbolag.

Du hittar fler analyser här

Anders Roslund, verkstadsanalytiker på Pareto Securities, kommenterar Volvos värdering.

”Vi pratar om rabatter på 30-40 % relativt svensk verkstadssektor.”

Han förklarar vidare att Volvo ofta felaktigt utvärderas som en internationell biltillverkare. Volvo, som inte ska blandas ihop med Volvo Cars som ägs av Geely, tillverkar inga personbilar utan enbart lastvagnar och utrustning för bygg- och anläggningssektorn. De flesta stora noterade bilbolagen tillverkar personbilar och är extremt lågt värderade. Renodlade tillverkare av lastvagnar är enbart Traton (Scania, MAN) samt ett par amerikanska konkurrenter. Därför anser Pareto att Volvo borde värderas som ett vanligt verkstadsbolag och inte ett personbilsbolag.

I intervjun delar Anders även sin syn på bolagets marginaler, satsningen på elektrifiering av fordon och om man kan förvänta sig en ökad utdelning.

Se även: ”Vi ser optimistiskt på tillväxten för 2021”

Fakta om bolaget

Volvo är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hållbarhetsdata

  • ESG: 52,39/100
  • GC: 60,14/100
  • Hållbarhetspreferenser: Försvar

Så hittar du hållbara aktier.

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Publicerad 2020-12-11

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy