i kategorin Analyser
Därför är Volvo lågt värderad i jämförelse med andra verkstadsbolag.

Du hittar fler analyser här >

Anders Roslund, verkstadsanalytiker på Pareto Securities, kommenterar Volvos värdering:

”Vi pratar om rabatter på 30-40 % relativt svensk verkstadssektor.”

Han förklarar vidare att Volvo ofta felaktigt utvärderas som en internationell biltillverkare. Volvo, som inte ska blandas ihop med Volvo Cars som ägs av Geely, tillverkar inga personbilar utan enbart lastvagnar och utrustning för bygg- och anläggningssektorn. De flesta stora noterade bilbolagen tillverkar personbilar och är extremt lågt värderade. Renodlade tillverkare av lastvagnar är enbart Traton (Scania, MAN) samt ett par amerikanska konkurrenter. Därför anser Pareto att Volvo borde värderas som ett vanligt verkstadsbolag och inte ett personbilsbolag.

I intervjun delar Anders även sin syn på bolagets marginaler, satsningen på elektrifiering av fordon och om man kan förvänta sig en ökad utdelning.

Se även: ”Vi ser optimistiskt på tillväxten för 2021”

Fakta om bolaget

Volvo är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hållbarhetsdata

ESG: 52,39/100

GC: 60,14/100

Hållbarhetspreferenser:

Försvar

Försvar

Så hittar du hållbara aktier.

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Publicerad 2020-12-11

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

”Volvo kommersialiserar ellastbilen VNR Electric i Nordamerika”

Läs nyheten >

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder