Färdiga sparboxar till ditt sparandeFärdiga sparboxar till ditt sparande
Våra sparboxar

Färdiga sparboxar

Har du hittat dina favoritaktier? Behöver du lite hjälp på traven? Vi har satt samman några färdiga sparboxar för dig att inspireras av i ditt månadssparande.

Det är inte alltid lätt att välja vad man ska spara i. Därför tror vi att det är enklare att komma igång om vi kan erbjuda dig något mer färdigpaketerat, färdiga sparboxar. För att göra det ännu lite enklare för dig att hitta det som passar dig har vi delat in dem i tre kategorier:

  • Kom igång - det enkla boxvalet: sparboxar som kan vara en bra grund i ditt sparande.
  • Special - nischboxar med det lilla extra: idag finns sparboxen Framtidsfeministen som investerar i jämställda bolag
  • För aktienördarna: för de som vill ha en liten extra knorr på sitt aktiesparande

Det finns en box för alla att lägga till sitt sparande. Så välj en, eller flera, och starta ett månadssparande.

Kom igång - det "enkla" boxvalet

Allroundboxen
För dig som tycker att det är krångligt att välja aktier och fonder har vi tagit fram Allroundboxen. I den finns tre fonder som alla är breda och som har låga avgifter.
Investmentbolag i box
Här får du en mix av både svenska och utländska investmentbolag vilket ger en god riskspridning. Du tar rygg på Wallenbergarna, Fredrik Lundberg och aktieoraklet Warren Buffett för att nämna några.
Riskspridaren
Lägg inte alla ägg i samma korg! Därför har vi tagit fram sparboxen Riskspridaren som innehåller de nio bolag med störst börsvärde i nio av Stockholmsbörsens sektorer.
We are the world
Storleken kan spela roll! Vill du investera i flera olika länder utanför Sveriges gränser? I sparboxen We are the world får du chansen att investera i världens till ytan sett sex största länder.

Special - nischboxar med det lilla extra

Framtidsfeministen
Framtidsfeministen Sandra Lindqvist investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma och därmed är en bättre investering. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

För aktienördarna

Dividend champions
Här är utdelningarna i fokus! I denna sparbox återfinns de sex amerikanska bolag som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions.
The Magic Box
Vi har inspirerats av boken ”The little book that beats the market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box där vi sorterat fram sex amerikanska bolag enligt metoden åt dig.
Peg the box
Vill du investera i aktier som inte är överprissatta och som har en god vinsttillväxt, men inte orkar söka fram aktierna själv? Välj Peg the box vars urval utgår från nyckeltalet PEG-tal.

Kom igång med en sparbox

Vill du starta ditt sparande med en färdig sparbox? Du är bara några klick ifrån. Är du inte kund redan blir du det på bara några minuter. Sedan kan du börja månadsspara i någon av våra sparboxar.

  1. Logga in på vår Beta-tjänst
  2. Välj en av våra sparboxar
  3. Ange belopp och datum för månadssparandet

Färdigt! 

Sparboxarna och Andelsorder

Hur fungerar det kanske du tänker. Hur kan jag t.ex. månadsspara i boxen We are the world för 500 kronor som innehåller sex utländska aktier? Förklaringen är Andelsorder: vår enkla aktiespartjänst där du handlar aktier lika enkelt som mat och kläder via internet. Aktier för belopp och inte i antal.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.