Sparboxar - enklaste sättet att starta ditt sparande

Det är inte alltid lätt att välja vad man ska spara i. Därför tog vi fram några färdiga sparboxar. Lägg månadsdragningen i samband med löneutbetalningen så märker du knappt att du sparar i aktier eller fonder varje månad. 

  • Minsta sparbelopp är 500 kronor per box.
  • Fast köpavgift avsett hur mycket du sparar, från 10 kronor

Kom igång boxar - för dig som vill ha en bas i sparandet

Allroundboxen
Allroundboxen
För dig som tycker att det verkar krångligt med aktier och vill spara i fonder har vi tagit fram Allroundboxen. Här finns tre breda fonder med låga avgifter.
Investmentbolagsboxen
Investmentbolag i box
Här får du en mix av både svenska och utländska investmentbolag för en schysst riskspridning. Du tar rygg på Wallenbergarna, Fredrik Lundberg och aktieoraklet Warren Buffett m.fl.
Sparboxen Riskspridaren
Riskspridaren
Vill du inte lägga alla ägg i en korg? Välj då Riskspridaren som innehåller de nio bolag med störst börsvärde i nio av Stockholmsbörsens sektorer.
Spara i We are the world
We are the world
Storleken kan spela roll! Vill du investera i flera olika länder utanför Sveriges gränser? I denna sparboxen får du chans att investera i världens till ytan sett sex största länder.

Special - nischad box med det lilla extra

Spara i Framtidsfeministens sparbox
Framtidsfeministen
Framtidsfeministen Sandra Bourbon investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

För aktienördarna

Spara i Dividend champions
Dividend champions
En box med utdelningar i fokus! Här finns de sex amerikanska bolag som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions.
Spara i The Magic Box
The Magic Box
Vi har inspirerats av boken ”The little book that beats the market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.
Spara i Peg the box
Peg the box
Vill du investera i aktier som inte är överprissatta och som har en god vinsttillväxt, men inte orkar söka fram aktierna själv? Välj Peg the box där urvalet utgår från nyckeltalet PEG-tal.

Kom igång med en sparbox

Vill du starta ditt sparande med en färdig sparbox? Du är bara några klick ifrån. Är du inte kund redan blir du det på bara några minuter. Sedan kan du börja månadsspara i någon av våra sparboxar.

  1. Logga in på vår Beta-tjänst
  2. Välj en av våra sparboxar
  3. Ange belopp och datum för månadssparandet

Färdigt! 

Därför skapade vi färdiga boxar

Vi tror att det är enklare att komma igång om du kan börja spara i något mer färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet.

Sparboxarna är indelade i tre kategorier:

  • Kom igång - en bra grund i ditt sparande.
  • Special - nischboxar med det lilla extra.
  • Boxar för aktienördarna som vill ha en liten extra knorr på sitt aktiesparande

Som du ser finns det en box för alla. Så välj en, eller flera, och starta ett månadssparande.

Sparboxarna och Andelsorder

Hur fungerar det kanske du tänker. Hur kan jag t.ex. månadsspara i boxen We are the world för 500 kronor som innehåller sex utländska aktier? Förklaringen är Andelsorder: vår enkla aktiespartjänst där du handlar aktier lika enkelt som mat och kläder via internet. Aktier för belopp och inte i antal.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som information om vad man kan spara i. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.