Sparboxar - enklaste sättet att starta ditt sparande

Det är inte alltid lätt att välja vad man ska spara i. Vi tror att det är enklare att komma igång om du kan börja spara i något mer färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Lägg månadsdragningen i samband med löneutbetalningen så märker du knappt att du sparar i aktier eller fonder varje månad. 

Sparboxarna är indelade i tre kategorier:

  • Kom igång – en bra grund i ditt sparande.
  • Special – nischboxar med det lilla extra.
  • Boxar för aktienördarna som vill ha en liten extra knorr på sitt aktiesparande

Minsta sparbelopp är 500 kr per box, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

Kom igång med en sparbox

Vill du starta ditt sparande med en färdig sparbox? Du är bara några klick ifrån. Är du inte kund redan blir du det på bara några minuter. Sedan kan du börja månadsspara i någon av våra sparboxar.

  1. Logga in på vår internettjänst
  2. Välj en av våra sparboxar
  3. Ange belopp och datum för månadssparandet

Färdigt! 

Vad kostar det att spara i en sparbox

Vill du månadsspara?

10 kronor i fast köpavgift vid månadssparande för medlemmar i Aktiespararna, oavsett sparbelopp. 20 kronor för dig som inte är medlem ännu.

Komplettera med en engångsorder

15 kr + 0,75 % vid engångsköp för medlemmar i Aktiespararna. 20 kr + 1 % för dig som inte är medlem.

I vissa sparboxar finns utländska aktier, för dem betalar man i stället 1,5 % som medlem och 2 % som ickemedlem.

Växlingsavgift: Vid köp och försäljning av aktier som medför växling till eller från SEK uttags en avgift om 1 % på den aktiens köpbelopp som räknas in i kursen.

Här är våra priser >

Sparboxarna och Andelsorder

Hur fungerar det kanske du tänker. Hur kan jag t.ex. månadsspara i boxen We are the world för 500 kronor som innehåller sex utländska aktier? Förklaringen är Andelsorder: vår enkla aktiespartjänst där du handlar aktier lika enkelt som mat och kläder via internet. Aktier för belopp och inte i antal.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som information om vad man kan spara i. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.