Spara i aktier med fokus på läkemedel, vård och omsorg.

Sparboxen Hälsovård består av de fem svenska bolagen med störst börsvärde inom hälsovårdssektorn.

Placeringsstrategi: Sparboxen innehåller de aktier med högst börsvärde inom hälsovårdssektorn och som är noterade på Stockholmsbörsen.

Sparboxens innehav:

Månadsspara i sparboxen

Logga in på din depå och börja månadsspara i sparboxen >
Är du inte kund hos oss idag kan du enkelt öppna ett konto nedan.

ÖPPNA KONTO

Sparboxens utveckling

Sparboxens utveckling mellan 10 mars 2020 – 16 april 2021.

Graf för HälsovårdsboxenHälsovård inkl. utd. +36,65 %

Hälsovård exkl. utd. +35,44 %

OMXS30GI +52,68 %

OMXS30 +48,68 %

(Källa: FactSet)

Kriterier: Sparboxen innehåller de aktier med högst börsvärde inom hälsovårdssektorn och som är noterade på Stockholmsbörsen. De aktier som ingår i sparboxen måste ingå Aktieinvests sortiment.

En revidering görs varje år. Om innehaven ändras kommer dina eventuella månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Minsta köp: 500 kr.

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kr om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kr per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.​

Sparboxen reviderades senast den 10 mars 2020.

Hälsovård

Vill du börja månadsspara i sparboxen?

BÖRJA MÅNADSSPARA

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis
  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb
  • Spara till barn eller barnbarn
  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder