Spara i 6 av världens dyraste aktier.

Sparboxen Dyrgripar består av en mix av aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. I sparboxen hittar du bland annat Lindt, en schweizisk chokladtillverkare, världens största e-handelsbutik Amazon och finansgurun Warren Buffetts bolag Berkshire Hathaway.

Placeringsstrategi: Sparboxen innehåller de aktier med högst aktiekurs i vårt sortiment för Andelsorder.

Sparboxens innehav:

Läs om den senaste revideringen av sparboxen här >

Månadsspara i sparboxen

Logga in på din depå och börja månadsspara i sparboxen >

Är du inte kund hos oss idag kan du enkelt öppna ett konto nedan.

ÖPPNA KONTO

Sparboxens utveckling

Sparboxens utveckling mellan 13 mars 2020 – 13 september 2021.

Graf för Dyrgripar sparbox

Dyrgripar inkl. utdelning  +91,60 %*

Dyrgripar exkl. utdelning +88,93 %*

OMXS30GI +75,21 %

OMXS30 +69,66 %

USD/SEK -11,00 %

DKK/SEK -4,10 %

CHF/SEK -7,56 %

*Boxens utveckling redovisas i SEK, dvs de utländska aktiekurserna är valutajusterade. Valutakursförändringen påverkar därför utvecklingen av boxen som helhet.

(Källa: FactSet)

Kriterier: Sparboxen innehåller de aktier med högst aktiekurs i Aktieinvests sortiment för Andelsorder.

  1. Portföljen skall spegla de aktier med högst aktiekurs i aktier som ingår i Andelsorder.
  2. Portföljen skall innehålla de sex aktier som har högst aktiekurs i svenska kronor i Andelsorder.
  3. Aktieinvest bibehåller rättigheten att byta ut aktien med högst aktiekurs mot en annan aktie med lägre aktiekurs i samma bolag.

En revidering görs varje år. Om innehaven ändras kommer dina eventuella månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Minsta köp: 500 kr.

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kr om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kr per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.​

Sparboxen reviderades senast den 21 april 2021.

Dyrgripar

Vill du börja månadsspara i sparboxen?

BÖRJA MÅNADSSPARA

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

Få utdelningar återinvesterade gratis
Spara tillsammans i en aktiesparklubb
Spara till barn eller barnbarn
Månadsspara direkt i både aktier och fonder