Nu har vår hemsida fått ett nytt utseende! Vi hoppas att du tycker om det. Läs mer här.

Allroundboxen

För dig som tycker att det är krångligt att komma igång med att spara i fonder på egen hand har vi tagit fram Allroundboxen.

I den finns olika fonder som alla är breda och som har låga avgifter, vilket gör att du med gott samvete kan spara dina pengar för dina drömmar, pensionen eller dina barn i just denna box. Dessa fonder gör att du får en bra riskspridning och du behöver inte vara rädd att deras avgifter äter upp alltför mycket av din avkastning. Du betalar bara en löpande avgift till fonderna om du väljer denna box, och alltså ingen köp- eller säljavgift eller courtage när du köper eller månadssparar i denna box.

Börja spara i den här boxen

Allroundboxen

Sparboxens utveckling mellan 2 mars 2017 och 21 mars 2019.

Placeringsstrategi: Allt i ett.

Kriterier: Allroundboxen får innehålla 2-4 fonder med förvaltningsavgift under 0,5 % som ger en god riskspridning.

1-2 globalfonder med en förvaltningsavgift på 0,50 % eller lägre, som har haft den bästa utvecklingen de senaste tre månaderna.

1-2 Sverigefonder med en förvaltningsavgift på 0,50 % eller lägre, som haft den bästa utvecklingen de tre senaste månaderna.

Boxen innehåller endast en fond per fondbolag. I de fall det finns flera fonder från samma fondbolag i utsökningen kommer de väljas först i urvalet för globalfonder.

Om fonderna ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De fondinnehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt. En omvärdering/sortering görs varje år. Läs om den senaste revideringen av sparboxen här >

Namn Förvaltningsavg. Fördelning
Sverige Aktiespararna Direktavkastning A 0,30 % 25%
Sverige Aktiespararna Topp Sverige 0,30 % 25%
Sverige AMF Aktiefond Nordamerika 0,40 % 25%
Sverige Spiltan Globalfond Investmentbolag 0,50 % 25%

Utveckling

+10,87 %

OMXS30GI +9,51 %

OMXS30 +1,55 %

USD/SEK +1,39 %​

Minsta köp

500 kr.

Avgift

Ingen köpavgift vid månadssparande. Endast fondernas egen förvaltningsavgift.

Spara i fonder

Läs mer om fonder och om att spara i fonder på vår fondsida >

Vanliga frågor och svar om sparboxar

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Se instruktionsfilm om hur du startar ett månadssparande i en sparbox >>

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i olika sparboxar. Du kan välja att månadsspara i olika sparboxar på samma depå eller på olika depåer.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i akter tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration.

Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån dess sparplan. Sparboxarna revideras en gång om året.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

Dina redan inköpta aktier ligger kvar på din depå och dina kommande köp blir i den nya sammansättningen i sparboxen. Vill du sälja de aktier som inte längre ingår kan du göra det via internettjänsten eller via telefon hos våra mäklare.

Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox. För fullständig prislista klicka här >.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.