För dig som tycker att det är krångligt att komma igång med att spara i fonder på egen hand har vi tagit fram Allroundboxen.

I den finns tre fonder som alla är breda och som har låga avgifter, vilket gör att du med gott samvete kan spara dina pengar för dina drömmar, pensionen eller dina barn i just denna box. Dessa fonder gör att du får en bra riskspridning och du behöver inte vara rädd att deras avgifter äter upp alltför mycket av din avkastning. Du betalar bara en löpande avgift till fonderna om du väljer denna box, och alltså ingen köp- eller säljavgift eller courtage när du köper eller månadssparar i denna box.

Placeringsstrategi: Allt i ett.

Fonder i sparboxen:

 

Månadsspara i sparboxen

Logga in på din depå och börja månadsspara i sparboxen >

Är du inte kund hos oss idag kan du enkelt öppna ett konto nedan.

ÖPPNA KONTO

Sparboxens utveckling

Sparboxens utveckling mellan 2 mars 2017 och 21 mars 2019.

Allroundboxen +10,87 %

OMXS30GI +9,51 %

OMXS30 +1,55 %

USD/SEK +1,39 %​

Kriterier: Allroundboxen får innehålla 2-4 fonder med avgifter under 0,50 % som ger en god riskspridning.

1-2 globalfonder med en förvaltningsavgift på 0,50 % eller lägre, som har haft den bästa utvecklingen de senaste tre månaderna.

1-2 Sverigefonder med en förvaltningsavgift på 0,50 % eller lägre, som haft den bästa utvecklingen de tre senaste månaderna.

Boxen innehåller endast en fond per fondbolag. I de fall det finns flera fonder från samma fondbolag i utsökningen kommer de väljas först i urvalet för globalfonder.

Om fonderna ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De fondinnehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt. En omvärdering/sortering görs varje år.

Minsta köp i denna box: 500 kr.

Avgift: Ingen köpavgift vid månadssparande. Endast fondernas egen förvaltningsavgift.

Spara i fonder

Läs mer om fonder och om att spara i fonder på vår fondsida >

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxen reviderades senast den 3 april 2020.

Allroundboxen

Vill du börja månadsspara i sparboxen?

Börja månadsspara

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder