Kategori Okategoriserade

Teslas aktie rusar – gör Elon Musk till tvåa i världen

Efter Teslas otroliga år på börsen springer grundaren, vd:n och storägaren Elon Musk förbi Microsoftgrundaren Bill Gates som världens näst rikaste man.

Tesla-bild av Austin Ramsey

Elon Musk är nu god för 128 miljarder dollar, eller 1 097 miljarder kronor, enligt Bloomberg. Ungefär tre fjärdedelar av förmögenheten rör sig om innehav i Tesla, vars aktiekurs i år har ökat med över 500 %. Amazongrundaren Jeff Bezos fortsätter att vara världens rikaste man, med en förmögenhet på cirka 182 miljarder dollar, eller 1 560 miljarder kronor.

Goldman Sachs höjde även Tesla-aktien till köp i början av december. Anledningen är att övergången till elbilar accelererar och kommer att ske snabbare än tänkt. Fordonen beräknas motsvara 18 % av global försäljning år 2030 och 29 % år 2035.

Storbanken förväntar sig att Teslas integrerade modell med specialanpassad hårdvara och mjukvara tillsammans med ett fullt ekosystem av produkter som solceller och batterier kan hjälpa elbilstillverkaren att bevara sin ledande position på marknaden.

Så kommer du åt dyra aktier

Med Aktieinvests spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr per aktie/bolag). Du kan både göra engångsinvesteringar eller sätta upp ett månadssparande. På det viset kan du börja investera i dyra och eftertraktade aktier som till exempel Tesla och Amazon.

För att köpa andelar av aktier behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara 3 minuter (och är helt gratis).

Öppna konto

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan sparboxar vara något för dig. Om du är intesserad av aktier som kan vara svåra att få tillgång till som småsparare finns sparboxarna The Magic Box och Dyrgripar.

  • The Magic Box – Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

  • Dyrgripar – Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Här kan du spara i sju av världens dyraste aktier i en box.

Du hittar fler sparboxar här >

Publicerad 2020-12-11

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Börja spara här

För att köpa andelar av aktier behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara 3 minuter (och är helt gratis).

Öppna konto

Sparboxar med exklusiva aktier

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Aktieinvests bloggMohammeds väg mot miljonen