i kategorin Analyser
Volvo storsatsar på elektrifiering av fordon. Under kapitalmarknadsdagen den 5 november visade Volvo ett tydligt hållbarhetsfokus med sin nya satsning på elektriska tunga lastvagnar som kommer att vara redo för marknaden redan under nästa år.

Du hittar fler analyser här >

På Volvokoncernens kapitalmarknadsdag den 5 november presenterade ledningen koncernens fortsatta strategiska inriktning med särskilt fokus på förändringsresan till nya och mer hållbara teknologier. För att framtidssäkra bolaget i linje med målen i Parisavtalet ska koncernen vara utsläppsfri senast 2050. Därför strävar man nu efter 100 procent fossilfria lösningar.

En viktig del av strategin är kommersialiseringen av elektriska fordon drivna av batterier eller vätgas. År 2030 är målet att elektriska fordon ska stå för minst 35 procent av fordonsförsäljningen. Dessutom ska minst 50 procent av koncernens intäkter komma från tjänster.

Om Volvo ska kunna uppnå målet till 2050 måste alla deras lastbilar vara fossilfria redan 2040 eftersom de har en livstid på 10 år. Därför kommer åkerier i Europa att kunna beställa helelektriska versioner av Volvos tunga lastbilar från och med nästa år. För att säkerställa efterlevnad av hållbarhetssatsningen har Volvo även förbundit sig att följa initativet för vetenskapliga klimatmål (Science Based Targets Initative).

EU ska bli klimatneutralt innan 2050

Fakta om bolaget

Volvo är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

ESG: 52,47

Global Compact: 60,23

Hållbara investeringar – Är det möjligt?

Var hittar jag mer information om hållbara investeringar?

Vill du få artiklar, blogginlägg och analyser om hållbarhet direkt till din inkorg? Prenumerera på våra mejlutskick om hållbart sparande!

Prenumerera

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Publicerad 2020-11-10

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

2020-11-04

ICA inleder ett samarbete med Volvo

ICA inleder ett samarbete med Volvo Lastvagnar kring elektrifiering av transporter i Sverige.

Läs nyheten >

2020-11-02

Volvo och Daimler Truck satsar på bränsleceller

Volvo och Daimler Truck har ingått ett avtal för att utveckla, producera och kommersialisera bränslecellsystem för användning i tunga lastbilar som huvudfokus, men också för andra applikationer.

Läs nyheten >

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder