i kategorin Analyser
Investmentbolag har historiskt visat sig vara en bra investering på lång sikt, men hur ska man se på bolagens värderingar idag?

Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities, berättar varför man ska investera i investmentbolag, vilka strategier som de olika bolagen har och hur man kan se på deras substansvärden just nu. Dessutom berättar han om hur Paretos analytiker ser på investmentbolag i närtid.

Vill du veta mer? Ladda ner presentationsmaterialet.

I samband med att du laddar ner presentationen samtycker du till att vi får behandla dina personuppgifter för marknadsföringsutskick. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de mejl som vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy.

Investmentbolag som är övervärderade

Det här är investmentbolagen som Pareto anser har en för hög värdering just nu:

Latour

Lundbergföretagen

Månadsspara direkt i aktier

Med vår spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr per aktie). Du kan göra engångsinvesteringar eller sätta upp ett månadssparande. På det viset kan du börja investera i dyra och eftertraktade aktier som till exempel investmentbolaget Berkshire Hathaway.

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan sparboxar vara något för dig. Om du är intesserad av börja månadsspara i investmentbolag finns sparboxarna Investmentbolag i box och Svenska investmentbolag.

Du hittar fler sparboxar här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Publicerad 2020-09-09

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder