i kategorin Analyser
"Health care har gått ungefär 12 % bättre än det breda indexet under 2020."

Peter Östling, analytiker på Pareto Securities, berättar om hur hälsovårdssektorn påverkas av covid-19, det politiska läget i USA och regleringar. Dessutom berättar han om hur man hittar intressanta bolag att investera i och vilka som är hans favoritbolag inom sektorn.

Intressanta bolag

Det här är Pareto Securities favoritbolag inom hälsovårdssektorn:

Sedana Medical

Vicore Pharma

Isofol Medical

Spara enkelt med en sparbox

Vill du investera i hälsovårdssektorn men tycker det är krångligt att välja aktier på egen hand? Då är det kanske enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Du kan enkelt månadsspara i vår sparbox Hälsovård som innehåller aktier med fokus på läkemedel, vård och omsorg.

Du hittar fler sparboxar här >

Introduktion till olika bolag

Pareto Securities, bolaget som äger Aktieinvest, anordnar varje år en Healthcare-konferens. I år hölls eventet digitalt den 2-3 september med 61 deltagande bolag. Matilda Karlsson på Pareto Securities, intervjuade några av bolagen.

Du kan se samtliga intervjuer nedan.

Du hittar fler analyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Publicerad 2020-09-09

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Nu har du möjligheten att anmäla dig för att teckna aktier i Implantica inför bolagets notering på First North.

Läs mer >

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder