i kategorin Analyser
Det här är Clean Tech-bolaget som backas av Bill Gates och Richard Branson.

Climeon har utvecklat en teknik för att utvinna grön el ur varmvatten från geotermiska källor eller spillvärme från industrier och motorer på t.ex. fartyg.

I tisdags (18/8) släppte Climeon sin rapport för det andra kvartalet 2020. Bolaget redovisar en minskad omsättning jämfört med samma period förra året, men ett positivt kassaflödesresultat.

Johan Spetz, analyschef på Pareto Securities, berättar mer om bolaget i nedan intervju.

Se även vår tidigare intervju med Johan om förnybar baskraft >

”Första kvartalet någonsin som vi är kassaflödespositiva”

Climeons vd Thomas Öström kommenterar det andra kvartalet 2020 i en intervju med Matilda Karlsson på Pareto Securities, bolaget som äger Aktieinvest. Han berättar bland annat att bolaget, trots covid-19, har lyckats få igång sina två första verksamheter i Japan och tagit den första geotermiska ordern från Taiwan.

Om Climeon

Climeon är ett teknikbolag som är specialiserade inom utvecklingen av värmekraftslösningar som producerar förnybar elektricitet. Tekniken bygger på att tillvarata spillvärme och lågtempererad geotermisk värme, där kunderna huvudsakligen återfinns bland industriella och maritima aktörer. Bolaget grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Du hittar fler analyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Publicerad 2020-08-20

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Exempel på bolag som nämns i intervjun:

Climeon

Maersk

SSAB

”Climeon inleder samarbete med isländskt elbolag”

Läs nyheten >

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder