Nu har vår hemsida fått ett nytt utseende! Vi hoppas att du tycker om det. Läs mer här.
 Kategori Hållbarhet

Förnybar baskraft

Förnybar energi är en snabbt växande sektor full av ny teknik och investeringsmöjligheter.

Du hittar fler analyser här

Förnybar energi kommer från källor som hela tiden förnyas, till skillnad från exempelvis fossila bränslen och kärnkraft. Idag finns det etablerade förnybara energikällor såsom sol och vind. De är s.k. intermittenta energikällor, vilket innebär att de är beroende av att det blåser eller solen lyser. Därmed är tillväxttakten för dessa energikällor begränsad på marknaden. Därför finns det ett behov av en mer pålitlig energikälla med en stabil energitillförsel.

Om Millicom International Cellular S.A.

Millicom är verksamma inom telekommunikation. Bolaget är en mobiloperatör med särskild inriktning mot tillväxtmarknader. Tjänsterna som erbjuds inkluderar huvudsakligen tjänster inom mobil, tv och bredband samt tillhörande tilläggstjänster. Verksamhet återfinns på global nivå, främst inom till Sydamerika, Afrika och Asien, där leverans sker via bolagets varumärken Tigo, Bima och Zintel. Bolaget har sitt huvudkontor i Bertrange, Luxemburg.

Det är där förnybar baskraft kommer in i bilden. Förnybar baskraft är helt enkelt ett komplement till källor med en mer varierad energiproduktion.

Johan Spetz, analyschef på Pareto Securities, berättar mer om förnybar baskraft i intervjun ovan.

Exempel på sådant som tas upp i intervjun:

  • Introduktion till förnybar baskraft
  • Intressanta bolag

Det här är den tredje delen i vår intervjuserie ”En hållbar framtid”. Du hittar fler intervjuer här >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. 

Publicerad 2019-11-29

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy