Månadsspara i techbolag

Med sparboxen The Magic Box sparar du enkelt i de största amerikanska techbolagen: Apple, AlphabetAmazon, Microsoft, Nvidia och Tesla.

  • Månadsspara direkt i techbolag
  • Du slipper förvaltningsavgifter
  • Få utdelningar återinvesterade gratis

Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Kom igång

techbolag

Sparboxens utveckling

*I grafen utgår vi från att man har gjort ett köp dag ett i sparboxen och att den sedan har uppdaterats med revideringar. Däremot har vi inte räknat med avgifterna för ett sparande i sparboxen och courtaget som uppstår när man byter innehav i sin sparbox.

Sparboxens utveckling, 2 mars 2017 – 31 maj 2024:

The Magic Box exkl. utdelningar +394,94%

OMXS30PI +64,76 %

Boxens utveckling redovisas i SEK, dvs de utländska aktiekurserna är valutajusterade. Valutakursförändringen påverkar därför utvecklingen av boxen som helhet.

Räkna på utvecklingen

Vad sparar du till – boende, bil, resa, ekonomisk frihet eller kanske din första miljon? Oavsett vad du drömmer om kan ett månadssparande i aktier och fraktioner hjälpa dig på vägen.

Här kan du enkelt räkna på hur mycket du behöver spara varje månad för att nå ditt mål.

Totalt sparande

123 035 kr

0 kr
0 kr
10 år
9 %

Så har vi räknat

The Magic Box

Om sparboxen

Placeringsstrategi: Lågt värderade bolag med hög avkastning.

Kriterier: Boxen innehåller de sex bolag på de amerikanska börserna som har högst börsvärde när man först sorterar fram topp 100 bolag enligt Greenblatts formel (läs mer om formeln här). Inga finansiella-, el-, gas-, eller vattenbolag (utility) ingår i boxen. En omvärdering/sortering görs varje år. Läs om den senaste revideringen av sparboxen.

Om innehaven ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Börja månadsspara

Läs mer om sparboxen >

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Namn Bransch Fördelning
Alphabet Inc A Kommunikation 16,7 %
Amazon Konsument, cyklisk 16,7 %
Apple Inc Teknik 16,7 %
Meta Platforms Teknik 16,6 %
Microsoft Corp. Teknik 16,6 %
Nvidia Corp Teknik 16,7 %
techbolag i sparbox

Varför månadsspara i en sparbox?

En sparbox är ett urval av aktier utifrån en viss investeringsstrategi. Du kan göra en engångsinvestering i en sparbox, eller sätta upp ett månadssparande. I sparboxen blir du, till skillnad från en fond, direkt investerad i aktiebolag och du slipper förvaltningsavgifter.

Enkelt – När du månadssparar i en sparbox genomförs köpen automatiskt varje månad. Det är enkelt att sätta upp ett månadssparande i sparboxarna, med start från 500 kr/månad i sparbelopp.

Större chans till avkastning – Istället för att spara pengar på ett vanligt sparkonto med nära 0 % i ränta kan du månadsspara direkt i aktiebolag. Då ger du pengarna en större chans att växa. Hos oss får du även gratis återinvestering av utdelningar.

Prisvärt – Du slipper förvaltningsavgifter och betalar bara en fast månadskostnad på 20 kr/månad oavsett hur mycket du sparar i boxen. Ju mer du sparar, desto billigare blir det!

Börja månadsspara

Andra populära sparboxar

Svenska investmentbolag

Svenska investmentbolag

Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad Sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

Läs mer om sparboxen

Hållbarhetsboxen

Hållbarhetsboxen

Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

Läs mer om sparboxen

Dyrgripar

Dyrgripar

Det finns många aktier som sparare i normala fall har svårt att investera i på grund av den höga aktiekursen. Nu kan du spara i 7 av världens dyraste bolag i en box!

Läs mer om sparboxen

Hälsovård

Spara i aktiebolag med fokus på läkemedel, vård och omsorg. Sparboxen Hälsovård består av de fem svenska bolagen med störst börsvärde inom hälsovårdssektorn.

Läs mer om sparboxen

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag när revidering genomförs?

Du kommer att bli informerad per e-post om hur och när du ska göra ditt val. När du blivit meddelad så kan du logga in och göra dina val i onlinetjänsten.

Jag månadssparar inte, vad gäller för mig?

Du som inte månadssparar i en Sparbox kommer inte att bli kontaktad om revidering av Sparboxar. Du kan hitta alla revideringar på landningssidan för respektive Sparbox. Läs mer om Sparboxar här.

Kan jag månadsspara i en sparbox?

Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

Kan jag spara i flera sparboxar?

Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

Vad är en sparbox?

Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

Sparboxen sågs senast över den 27 juni 2024.

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.