Inspirationssparare

Diana månadssparar i flera sparboxar

Med tre barn, eget hus och med arbete inom vården blev sparboxarna ett bra alternativ för Diana. Hon blev tipsad om dem på en aktieträff och gick hem för att läsa på mer. Det gjorde att hon började månadsspara i fyra olika sparboxar.

SÅ HÄR TÄNKER DIANA OM SPARBOXARNA

Pil som pekar upp

Få inspiration till ditt barnspar

Förälder

Läs hur Tommie sparar till sina två barn i aktier och fonder. Han väljer att månadsspara till dem på en depå som återinvesterar utdelningar, men hur väljer han aktier och fonder?

Till ett barnbarn

Läs hur Karin sparar till sina barnbarn, om hur hon gör vid födelsedagar och jul. Så gör hon för att engagera barnen i sparandet.

Icon DiagramSpara till barn

Du kan läsa mer om hur du sparar till ett barn på vår sida om barnsparande.

Maria gillar mat, vin och sparande

Maria Bengtsson, en Sommelier och restaurangchef från Göteborg, har sparat i fonder sedan hon fick sitt första jobb. Nu har hon tagit steget och sparar mer i aktier och önskar samtidigt att hon börjat tidigare med att aktiespara.

SÅ HÄR SPARAR MARIA

Så sparar ekonomiläraren Göte

Göte Brunasso har ett brinnande intresse för aktier, sparande och börsen. Han arbetar dessutom som ekonomi- och entreprenörlärare. Göte skulle gärna sprida riskerna i 60-70 aktier för att det finns så många fina bolag han skulle vilja äga. Han håller sig dock till 15-20 stycken mest för att kunna hålla reda på all information. Vi frågar Göte hur han tänker om sitt sparande.

INSPIRERAS AV GÖTE

Norrland i sparfokus

Annica från Öjebyn har alltid varit stolt över Norrlands möjligheter. För henne är det naturligt att äga aktier i några av Sveriges börsbolag som finns etablerade i norra Sverige. Ett sätt är att äga en aktie och att delta vid bolagens årsstämmor.

ANNICA OM ATT SPARA I BOLAG

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder