Kategori Sparande

Bolagen i Utdelningsfavoriter by Hernhag höjer utdelningarna med 15,7%

I sin senaste blogg meddelar utdelningsexperten Marcus Hernhag att bolagen som ingår i sparboxen höjer utdelningarna med i genomsnitt 15,7% under 2024.

Nio av tio bolag i sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag har lämnat utdelningsbesked i samband med boksluten. I genomsnitt höjer de utdelningarna med 15,7 %. Störst höjningar kommer från Bahnhof följt av AAK.

Det är ett glädjande besked mitt i lågkonjunkturen och sifforna sänder även positiva signaler om framtiden.

Publicerad: 2024-02-29

Stark höjning från AAK

Fettillverkaren AAK höjer sin utdelning med 34 %, vilket innebär att aktieägarna nu får 3,70 kr per aktie. Detta är möjligt tack vare starkare marginaler och interna optimeringsprojekt. Dessutom har bolaget sett en fortsatt ökning i försäljningen av speciallösningar.

Axfood ökar sina marknadsandelar

Axfood ökar sin utdelning med 4 %, vilket innebär att aktieägarna nu kommer att få 8,50 kr per aktie. Detta är en positiv utveckling för investerare och ett tecken på bolagets fortsatta framgång. Bolaget har även ökat sina marknadsandelar på senare tid.

Bahnhof höjer mest

Bredbandsbolaget Bahnhof höjer den ordinarie utdelningen med hela 60 %, vilket innebär att aktieägarna nu kommer att få 2 kr per aktie. Det är anmärkningsvärt att bolaget delar ut hela sin vinst för 2023. En lovande utveckling, och Bahnhof tycks fortsätta växa med god lönsamhet.

BTS gynnas av effektivisering

BTS höjer utdelningen med 5,6 % till 5,70 kr per aktie. Lönsamheten förbättrades rejält under fjärde kvartalet, mycket troligen tack vare sitt effektiviseringsarbete.

Ework Group höjer trots svagt kvartal

Trots ett svagt sista kvartal år 2023 höjer Ework Group sin utdelning med 8 %. Det innebär att aktieägarna nu kommer att få 7 kr per aktie. Bolaget ser en förbättring i rörelsevinsten för 2024, en positiv signal för framtiden.

Hexagons försäljning växer

Även Hexagon hade ett lite svagare kvartal men tack vare en viss tillväxt inom försäljningen höjer de nu sin utdelning med 8 %. Det innebär att aktieägarna nu får 0,13 euro per aktie.

Investmentbolagen ger mer till investerarna

Investor höjer med 9,1 % från föregående års 4,40 kr per aktie till 4,80 kr per aktie. Latour å sin sida höjer utdelningen med 11 % till 4,10 kr per aktie. Trots ett inte särskilt starkt fjärde kvartal har bolaget haft en viss tillväxt inom försäljningen, särskilt när det gäller industrirörelsens orderingång.

Uteblivet utdelningsbesked från Lagercrantz

Det kom inget utdelningsbesked från industribolaget Lagercrantz då de har brutet räkenskapsår. Men trots en organisk sänkning av intäkter (justerat för förvärv och valutakurser) på 2 % ökade nettointäkten med 13 %.

Blygsam höjning från Wihlborgs

Fastighetsbolaget Wihlborgs höjer sin utdelning med minimala 5 öre, vilket innebär att aktieägarna nu kommer att få 3,15 kr per aktie. Bolaget har alltså valt att öka utdelningen trots att förvaltningsresultatet minskade med 16 % under Q4. Även på helåret 2023 bakade resultatet, men trots det väljer Wihlborgs att fortsätta vårda sin utdelningstrend. De har nu uppnått 18 år av höjningar i följd!

/ Marcus Hernhag

 

Åsikterna som presenteras i denna krönika är författarens egna och ska inte ses som investeringsråd. 

Kostnadsfri återinvestering av utdelning

Visste du att Aktieinvest erbjuder automatisk återinvestering av utdelning, helt utan kostnad? Perfekt för den som vill uppnå snöbollseffekt med sin utdelningsstrategi.

Skapa din egen utdelningsportfölj

Läs mer >

Marcus Hernhag

Marcus Hernhag, sparprofil och författare

Att bolagen i sparboxen väljer att höja sina utdelningar mitt i en lågkonjunktur bådar gott inför framtiden.

Med utdelningsstrategi i fokus

Vill du veta mer om Marcus Hernhags utdelningsstrategi? Gå hans populära Aktieskola om utdelningsaktier om hur du bygger en stabil utdelningsportfölj.

Läs mer om våra aktieskolor

Hernhag film

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Riskspridaren