Kategori Sparande

Sparboxen Smartbox årliga revidering

Nu är den årliga revideringen av sparboxen Smartbox gjord. Se vilka innehav som är nya och vilka som bytts ut – och hur det har gått för sparboxen sedan start.

Publicerad: 2024-03-26

Så påverkas ditt sparande

När det sker förändringar i en sparbox behöver du inte göra någonting. Vid kommande månadsdragningar eller engångsköp köper du automatiskt enligt den nya fördelningen.

Du kan självklart välja att sälja de aktier som har utgått och sedan omplacera pengarna i det nya innehavet.

Logga in

Sparboxens utveckling

Sparboxens utveckling mellan 17 oktober 2018 – 29 februari 2024:

Smartbox exkl. utdelningar +111,79 %

OMXS30 +58,42 %

I grafen utgår vi från att man har gjort ett köp dag ett i sparboxen och att den sedan har uppdaterats med revideringar. Däremot har vi inte räknat med avgifterna för ett sparande i sparboxen och courtaget som uppstår när man byter innehav i sin sparbox.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

När du gör engångsköp eller månadssparar på belopp köper du aktier och fraktioner. Vid köp av fraktioner får du rätt till värdet av utvecklingen i den underliggande aktien. Det innebär att en fraktion inte är en del eller andel av en aktie, utan ett eget finansiellt instrument.

Marcus Hernhag deltar i aktieskolan.