Kategori Okategoriserade

Ett halvår har swishat förbi

Det känns som igår när vi höjde glasen och skålade för ett nytt år, ett 2018. Nu har ännu ett halvår gått och det med rekordfart.

Börsen har inte bjudit på några större överraskningar och många sparare agerar något avvaktande. Gissningsvis undrar många hur lång tid som kan passera innan vi får se en riktig sättning. Samtidigt så hävdar många analytiker att det inte finns något som egentligen talar för en krasch. Vem som har rätt återstår att se.

Jag väljer i vanlig ordning att vara fullinvesterad och månadsspara i aktier. Alternativen är helt enkelt för dåliga och jag vill fortsätta att investera i fina bolag. Varje halvår brukar jag dock se över vilka aktier jag köper varje månad. Årets genomgång kommer innebära en hel del byten från amerikanska techbolag till svenska småbolag för min del. Några sparboxar får dock fortsatt hänga med och få påfyllning även i höst. Hur ska du spara i sommar och i höst?

Halvåret som gått har bjudit på flera av mina hjärtelanseringar på Aktieinvest. Att låta er kunder själva botanisera i hållbarhetsdata har varit något jag drömt om och i februari kunde vi äntligen låta er ta del av projektet, så även av den nya Hållbarhets-sparboxen. Även våra nya aktieinspirationslistor fick nyligen se dagens ljus. Perfekt för er som söker nya bolag till sparandet.

Releaserna i vår nya internettjänst har också avlöst varandra under årets första sex månader. Den senaste värderar jag som årets hittills viktigaste – du kan nu swisha pengar till din depå. Du slipper alltså använda krångliga direktinsättningar eller långsamma postgiron. Allt du behöver är Swish på din mobil och kopplat till ditt telefonnummer. Sen kan du logga in och swisha in pengar att handla för. Det blir inte enklare än så.

Under hösten kommer vi att flytta över ännu fler funktioner från den gamla internettjänsten till den nya. Redan nu klarar man det allra mesta i vår så kallade betatjänst. Snart blir den alltså komplett, något jag vet att många av er kunder längtar efter. Vi följer er feedback varje dag och jobbar hårt på att ändra just de synpunkter som ni ger oss. Ni kunder är det viktigaste vi har. Just därför är jag otroligt glad och stolt över att vår kundnöjdhet nästan dubblats under våren. Det var den bästa halvårspresent jag kunde få.

Men i vanlig ordning är jag och mitt team inte nöjda, vi jobbar på och jag kan dessutom lova att vi har ännu fler ess i rockärmen. I höst kommer ni att få följa utvecklingen. Då hoppas jag på en ännu roligare börs, fler noteringar, en och annan avknoppning och andra besked som får våra aktieportföljer att hoppa jerka ända fram till jul.

Men först önskar jag dig en riktigt skön sommar. Glöm inte att bada, grilla, gå barfota, läsa böcker, umgås med vänner och allt annat som sommaren är till för.

/Therese

Therese Lundstedt, VD Aktieinvest

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.