Kategori Okategoriserade

Coronaviruset – hur ska man tänka kring sparande och investeringar?

Coronaviruset och priskriget på oljemarknaden har lett till en kraftig nedgång på börsen.

På den här sidan har vi samlat information kopplat till börsnedgången.

På lång sikt har börsen rört sig uppåt

Historiskt har börsen alltid rört sig uppåt på lång sikt, även om vi med jämna mellanrum får kraftiga nedgångar. Det är svårt att pricka in toppar och bottnar på börsen. Samtidigt har det visat sig att de som missar uppgångarna går miste om den långsiktiga positiva avkastningen som börsen ändå historiskt har genererat. Därför är det viktigt att ha en genomtänkt investeringsstrategi som man kan falla tillbaka på och känna sig trygg med när börsen går ner kraftigt.

I vårt senaste blogginlägg delar vår vd Dan Johnson med sig av hur han tänker kring investeringar i det rådande börsläget.

Läs blogginlägget >

Sandra Bourbon, även känd som Framtidsfeministen, delar också med sig om hur hon tänker kring sparande i coronatider i det här blogginlägget >

Experterna: så bör du agera när börsen går ner

Som småsparare kan det vara svårt att veta hur man ska agera och det är lätt att panikkänslorna tar överhanden när börsen går ner. För att få tips kring hur man bör agera på börsen har vi intervjuat tre experter. Marcus Hernhag, investerare och författare, Erik Brändström, fondförvaltare på Spiltan Fonder, och Erik Sprinchorn, fondförvaltare på Tin Fonder, delar med sig av sina tankar i artikeln nedan.

Läs artikeln >

En perfekt storm på oljemarknaden

Förutom oron för spridning av coronaviruset har priskriget mellan Saudiarabien och Ryssland haft en negativ inverkan på börsen. Johan Spetz, analyschef på Pareto Securities, delar med sig av sin syn på nuläget och framtiden för oljemarknaden.

Läs intervjun >

Så påverkas verkstadssektorn av coronaviruset

Anders Roslund, verkstadsanalytiker på Pareto Securities, berättar om hur coronaviruset påverkar verkstadssektorn och tittar i backspegeln på vad som skett vid tidigare kriser.

Läs intervjun >

Spelande ökar till följd av coronakrisen

Lars-Ola Hellström, analytiker inom gaming på Pareto Securities, berättar om hur spelbranschen påverkas av coronaviruset med spelbolaget Stillfront som exempel.

Läs artikeln >

Så påverkas Storytel av coronakrisen

Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities, berättar om hur streamingtjänsten Storytel, som erbjuder abonnemangstjänster för ljud- och e-böcker, påverkas av coronakrisen.

Se intervjun >

Senast uppdaterad: 2020-04-21

Vill du få mejl från oss med framtida analyser och rapporter?

Prenumerera

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Smartbox