Kategori Okategoriserade

Apple når ny toppnotering

Apple passerade för första gången 3 000 miljarder dollar i börsvärde under måndagen.

Apple når ny toppnotering

Under måndagen nådde det totala marknadsvärdet för Apples aktie tre biljoner dollar, skriver CNBC. Det motsvarar över 27 000 miljarder svenska kronor.

En raket på börsen

Apples marknadsvärde har ökat med en biljon dollar på 16 månader, trots en ostadig försäljning av Iphones och problem med leveranskedjan. Enbart under 2021 steg aktien med ca 34 procent. Därmed har bolaget mer än tredubblat sitt marknadsvärde på under fyra år.

Fortsatt potential – kan nå nya höjder

Under den senaste tidens osäkerhet på marknaden har många investerare vänt sig till Apple. Det beror bland annat på bolagets starka balansräkning och kassaflöde, som de använder för att investera i nya produkter och återföra kapital till aktieägarna genom utdelningar och återköp av aktier. Iphone är fortfarande bolagets främsta intäktskälla, men även deras servicetjänster fortsätter att växa. Därmed, menar en del, att det finns fortsatt utrymme för tillväxt.

Techbolagen i topp

Apple är inte ensam bland techjättarna i toppen på den amerikanska börsen. Även Microsoft, Googles moderbolag Alphabet och Amazon har ett värde över en biljon dollar. Även Meta, som är Facebooks moderbolag, har tidigare lyckats nå en värdering över en biljon dollar. Däremot är Apple det första amerikanska bolaget som nått tre biljoner dollar i börsvärde.

Köp aktier i Apple – så gör du

Om du vill köpa aktier i Apple behöver du ha en särskild kontotyp där du kan förvara aktierna. En vanlig sådan kontotyp är ett investeringssparkonto, ISK, som du kan öppna hos de flesta banker och nätmäklare. Som kund hos oss kan du köpa aktier i Apple via vår tjänst Andelsorder. Det innebär att du kan köpa delar av aktien till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr/aktie). På så vis kan du börja investera i dyra och eftertraktade aktier som till exempel Apple.

Månadsspara i techaktier

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan våra sparboxar vara något för dig. Till exempel kan du månadsspara i flera amerikanska techaktier, såsom Apple, med sparboxen The Magic Box.

Starta ditt sparande

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Depå för fonderBörsen faller