i kategorin Analyser
"Jag tror att alla bolag kommer att återuppta sina utdelningar", säger Anders Roslund, verkstadsanalytiker på Pareto Securities.

Se vår tidigare intervju om utsikterna för 2021 i verkstadssektorn >

Anders Roslund, verkstadsanalytiker på Pareto Securities, kommenterar utsikterna för verkstadssektorn under 2021. Dessutom delar han med sig av sin syn på värderingarna och utdelningarna i sektorn. Han berättar bland annat att den globala produktionen, och därmed tillverkningsindustrin, i stort sett är opåverkad av nedstägningarna som covid-19 medfört. Han berättar även att investeringarna i gruvindustrin har kommit igång rejält, vilket beror på att priserna för metaller är på mycket högre nivåer än innan covid-19. Till sist delar han med sig av sina köp- och säljrekommendationer inom verkstadssektorn.

Du hittar flera analyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Intervjun spelades in 2021-01-21

Publicerad 2021-01-22

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

”Electrolux Professional vill bli klimatneutralt 2030, halvera utsläpp till 2025”

Läs nyheten >

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder