i kategorin Analyser

Hur ser framtiden ut för bolaget?

Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities, delar med sig av en uppdatering kring Storytel och vad man kan förvänta sig från bolaget under året.

Om Storytel

Storytel erbjuder streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker. Storytels streamingverksamhet verkar under varumärkena Storytel och Mofibo. Storytels förlagsverksamhet består av ljudboksförlaget StorySide, samt förlag som Norstedts Förlagsgrupp, People’s Press och Gummerus. Storytel finns idag på över 20 marknader och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Du hittar fler analyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Intervjun spelades in 2021-01-11

Publicerad 2021-01-12

Ordlista

ARPU – ”average revenue per user”, genomsnittlig intäkt per användare

Churn – bortfall av kunder

Guidance – en uppskattning av bolagets framtida intäkter

Marginal – ekonomiskt utrymme, till exempel vinst i förhållande till omsättning

Riktkurs – förväntad framtida aktiekurs

Streaming revenues – streaming-intäkter

Trading update – handelsuppdatering

Performance – prestation

Q2 – årets andra kvartal (1 april-30 juni*)

Q4 – årets fjärde kvartal (1 okt-31 dec*)

*Exakta datum beror på när ett bolag har sitt räkenskapsår.

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder