i kategorin Analyser

Anders Roslund, verkstadsanalytiker på Pareto Securities, ger sin syn på de kommande kvartalsrapporterna för Q2 inom verkstadssektorn.

Coronaviruset (covid-19) präglade verkstadsbolagens första kvartal, men utvecklingen verkar se ljusare ut än väntat. Många bolag i verkstadssektorn går in i den fortsatta krisen med starka balansräkningar, till skillnad från när finanskrisen kulminerade 2009.

Paretos prognos för 2021 är något mer optimistisk än många andras, eftersom man tar i beaktande hur det gick efter den förra finanskrisen 2010 då marknaden återhämtade sig fortare än väntat. Nu väntar även stora sparprogram och kostnadseffektiviseringar för bolagen vilken brukar ge en god marginalutveckling när volymerna kommer tillbaka under nästa år.

Ladda ner bilderna i filmen

I samband med att du laddar ner bilderna samtycker du till att vi får behandla dina personuppgifter för marknadsföringsutskick. Läs mer om vår behandling av personuppgifter på www.aktieinvest.se/etik-regelverk.

Pareto Securities rekommendationer:

Nedan hittar du Pareto Securities rekommendationer inom verkstadssektorn.

Köp

Behåll

Sälj

Fler analyser

Se även våra tidigare intervjuer med Anders Roslund där han bland annat berättar om det första kvartalet för 2020 samt hur verkstadssektorn påverkas av coronaviruset.

Du hittar fler analyser här >

Publicerad 2020-07-02

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. 

2020-01-16

LOGGA IN

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder