i kategorin Analyser
Investmentbolagen handlas till en lägre rabatt i jämförelse med början av året, men det finns fortfarande köpvärda aktier inom sektorn.

Se även: Investmentbolag – rabatten har minskat

Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities, delar med sig av en uppdaterad analys om investmentbolag.

Köp- och säljrekommendationer

Det här är Pareto Securities köp- och säljrekommendationer inom sektorn:

Köp

Investor

Kinnevik

Behåll

Industrivärden

VEF

Sälj

Latour

Lundbergföretagen

(Källa: Pareto Securities 2020-12-11)

Månadsspara direkt i aktier

Med vår spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr/aktie). Du kan både göra engångsinvesteringar och sätta upp ett månadssparande. På det viset kan du börja investera i dyra och eftertraktade aktier som till exempel investmentbolaget Berkshire Hathaway.

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan våra sparboxar vara något för dig. Om du är intesserad av börja månadsspara i investmentbolag finns sparboxarna Investmentbolag i box och Svenska investmentbolag.

Du hittar fler analyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Intervjun spelades in 2020-12-11

Publicerad 2020-12-14

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder