i kategorin Analyser
Det finns ett ökat intresse för förnybar energi bland investerare runt om i världen.

Se vår tidigare intervju med Johan om förnybar baskraft >

För att kunna leva upp till Parisavtalet behöver vi minska användningen av olja och kol och i större utsträckning använda oss av förnybar energi.

Allt fler oljebolag har börjat anpassa sig till omställningen. Till exempel har BP som mål att minska sin produktion av olja och gas med över 40 % under det kommande årtiondet och istället öka investeringarna i förnybara energikällor.

Samtidigt minskar kostnaden för förnybar energi varje år, vilket innebär att bolag inom sektorn enklare kan skala upp ny teknik.

Johan Spetz, analyschef på Pareto Securities, berättar mer om olika trender inom sektorn i intervjun ovan.

Introduktion till olika bolag

Pareto Securities, bolaget som äger Aktieinvest, anordnar varje år en konferens om förnybar energi och Clean Tech. I år hölls eventet digitalt den 7 oktober med 17 deltagande bolag. Matilda Karlsson på Pareto Securities, har intervjuat några av bolagen.

Du kan se samtliga intervjuer nedan.

Klicka på den lilla ikonen högst upp till höger i filmen för att välja vilken intervju du tittar på.

Se även:

Är det läge att investera i Azelio?

Climeon – grön el från spillvärme

Information om hållbara investeringar

Vill du få artiklar, blogginlägg och analyser om hållbarhet direkt till din inkorg? Prenumerera på våra mejlutskick om hållbart sparande!

Prenumerera

Du hittar fler analyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.  

Publicerad 2020-10-13

Vill du få mejl från oss med framtida analyser?

JA TACK!

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder