Förnyelsebar energi – aktier för dig som gillar ny energi

Det händer mycket inom området för förnyelsebar energi. Tänker du på miljöutvecklingen och vår påverkan på klimatet kanske vind- eller solkraft skulle kännas rätt att också lägga ditt sparande i. Här har vi listat aktier du kan handla hos oss.

Aktie Köp Månadsspara Handel Hållbarhetspreferenser
Soltech Energy Köp Nej Börsorder
SolTech Energy utvecklar och säljer byggnadsintegrerade solenergiprodukter för alla former av fastigheter kommersiella, offentliga och villor. Produkterna är en estetisk del av fastigheternas yttre skal i form av tak, fasader och fönster.
Vestas Wind Systems Köp Ja Andelsorder OK
Vestas Wind Systems A/S är en dansk tillverkare av vindkraftverk, som ger elektrisk energi.
Climeon B Köp Nej Börsorder OK
Climeons Heat Power-system omvandlar lågtempererad spillvärme, samt geotermisk värme, till ren elektricitet. Teknologin är applicerbar där det finns lågtempererad värme exempelvis vid cement- och ståltillverkning eller ombord på fartyg.
Cortus Energy Köp Ja Andels- & Börsorder
Cortus Energys har en teknik som kan ersätta industrins fossila energibehöv med förnybar energi. Företaget har utvecklat förgasningsprocessen WoodRoll som förgasar biomassa och producerar en energigas med högt näringsvärde. Denna gas är lämplig för industriellt bruk.
Etrion Köp Ja Andels- & Börsorder
Etrion Corporation är en oberoende producent av solkraft. Etrion bygger, äger och driver solkraftverk i Italien Chile och Japan.
SavoSolar Köp Nej Börsorder
Savosolar är ett finskt bolag som tillverkar solfångare och storskaliga solvärmesystem.
Eolus Vind B Köp Ja Andels- & Börsorder
Eolus vind projekterar och uppför vindkraftsanläggningar, producerar el samt tillhandahåller drifts- och förvaltningstjänster för anläggningar.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  2. Välj dragningsdatum 
  3. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning. 

Står det "Data saknas" finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

 

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.