Nu har vår hemsida fått ett nytt utseende! Vi hoppas att du tycker om det. Läs mer här.
 Kategori Hållbarhet

Elektrifiering av fordonsbranschen

Idag står transportsektorn för en stor del av världens totala utsläpp. Är elektrifiering och effektivisering inom fordonsbranschen vägen framåt?

Du hittar fler analyser här

Vi står inför en stor omställning i hela vårt samhälle där vi går mot mer förnyelsebara energikällor. Inte minst transportsektorn som står för en stor del av våra samlade utsläpp. Det sker i allt större utsträckning en elektrifiering och effektivisering av de fordon som vi har.

En del av lösningen är att byta till batteridrivna bilar eller olika typer av hybridbilar, men vi behöver även om att ställa om till ett mer effektivt samhälle.

Erik Paulsson, fordonsanalytiker på Pareto Securities, berättar mer om branschen i intervjun ovan.

Exempel på sådant som tas upp i intervjun:

  • Nuläget i fordonsbranschen
  • Bränsleceller vs. batterier
  • Insikter från bilmässan i Frankfurt
  • Intressanta bolag

Det här är den andra delen i vår intervjuserie ”En hållbar framtid”. Du hittar fler intervjuer här »

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy