Hur mycket kostar en sparbox?

Här hittar du information om priserna för våra sparboxar. Dessutom kan du enkelt jämföra våra priser med andra produkter och tjänster.

Det är inte alltid lätt att välja vad man ska spara i. Vi tror att det är enklare att komma igång om du kan börja spara i något färdigpaketerat. Därför har vi tagit fram sparboxar med olika teman.

Du kan snabbt och enkelt börja månadsspara i aktier och fonder med våra sparboxar.

 • Endast 20 kr/mån oavsett sparbelopp
 • Månadsspara automatiskt i aktier och fonder
 • Få riskspridning redan från det första köpet

Starta ditt sparande

Är du redo att starta ditt sparande? Det tar bara 3 minuter att komma igång!

Börja månadsspara i en sparbox

Är du inte kund hos oss? Du kan enkelt öppna ett konto hos oss.

Priset för en sparbox

När du månadssparar i en sparbox betalar du endast 20 kr/mån. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Priser för sparboxar Pris
Månadssparande via autogiro 20 kr/köp oavsett sparbelopp*
Engångsköp/-försäljning Se priser för Andelsorder

*Är du medlem i Aktiespararna? Då betalar du endast 10 kr/köp.

Värdepapper i annan valuta än SEK: Vid köp och försäljning av värdepapper som medför växling till eller från SEK uttages en avgift om 1 %.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser prissättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Minsta köp

Minsta sparbelopp är 500 kr per box, förutom för Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

Jämför priset

Här kan du enkelt jämföra avgiften för ett månadssparande i en sparbox med avgiften på andra produkter och tjänster.

Förväntat kapital (år )


   Kom igång med ditt sparande

   Våra sparboxar

   Svenska investmentbolag

   Svenska investmentbolag

   Vill du ha ett komplement till en aktivt förvaltad Sverigefond? Spara i de fem största investmentbolagen på Stockholmsbörsen.

   Läs mer om sparboxen

   Hållbarhetsboxen

   Hållbarhetsboxen

   Allt fler tänker på hur man kan minska dåliga vanor och agera smartare för att minska belastningen på vår miljö. Nu också när det gäller sitt sparande.

   Läs mer om sparboxen

   Framtidsfeministens sparbox

   Framtidsfeministens sparbox

   Framtidsfeministen Sandra Bourbon investerar i jämställda bolag på Stockholmsbörsen med tesen att de är mer lönsamma. Nu kan du ta rygg på hennes portfölj!

   Läs mer om sparboxen

   The Magic Box

   The Magic Box

   Vi har inspirerats av boken ”The Little Book that Beats the Market” och dess så kallade ”magic formula” och skapat The Magic Box med sex amerikanska bolag.

   Läs mer om sparboxen

   Vanliga frågor och svar

   Kan jag månadsspara i en sparbox?

   Ja, du kan månadsspara med autogiro. Minsta sparbelopp är 500 kr per månad. Du registrerar ett sparande enkelt i vår internettjänst eller genom att ringa kundservice på telefonnummer 08-5065 1700.

   Se instruktionsfilm om hur du startar ett månadssparande i en sparbox >>

   Kan jag spara i flera sparboxar?

   Ja, du kan månadsspara i flera olika sparboxar. Du kan välja mellan att ha varje sparbox på en egen depå eller ha dem i samma depå. Fördelen med att ha dem var för sig är att du enklare kan följa utvecklingen för den specifika sparboxen.

   Vad är en sparbox?

   Det ska vara lätt att investera i aktier tycker vi på Aktieinvest. För att hjälpa alla som vill spara i aktier, men har svårt för att välja, har vi tagit fram ett antal färdiga sparboxar som inspiration. Du kan lägga upp en månadsdragning där pengarna dras från det vanliga bankkontot och investeras direkt in i sparboxen. Varje månad köps sparboxen utifrån din sparplan. Våra sparboxar uppdateras vid behov och minst årligen för att uppfylla sparboxens kriterier. Du som har en sparbox får ett mejl när detta sker och behöver då göra ett aktivt val om du vill ta del av de uppdaterade innehaven. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven.

   Lägsta köp i en sparbox är 500kr. Det gäller även vid månadssparande.

   Vad händer med mitt månadssparande om någon aktie byts ut i en sparbox?

   Du kommer då behöva göra ett aktivt val för att ta del av de uppdaterade innehaven i din sparbox. Gör du inget aktivt val fortsätter du spara i de tidigare innehaven. De innehav som du har investerat i tidigare finns kvar på din depå och du väljer själv om du vill sälja eller behålla dem långsiktigt.

   Vad kostar det att månadsspara med autogiro i en sparbox?

   Vid månadssparande i sparbox är köpavgiften, det så kallade courtaget, 10 kr för medlemmar i Aktiespararna respektive 20 kr för icke-medlemmar per dragning och sparbox.

   Minsta sparbelopp är 500 kr per sparbox, förutom Juniorboxen där minsta sparbelopp är 250 kr.

   För fullständig prislista klicka här >

   Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.