Kategori Okategoriserade

Vilka aktier ska jag välja?

När man sätter sig med börslistorna kan man slås över hur otroligt många aktier det finns och hur svårt det är att sätta sig in i deras aktiekurser (priset). Det är den så kallade värderingen av en aktie eller börsen i stort som alltid debatteras. ”Just nu är det dyrt”, ”snart vänder det neråt”, ”vi har inte sett botten än”, brukar det låta.

Det är svårt att välja aktier och själv analysera både bolag och vad de är värda. Det är just därför som många väljer att bortse från försöken att köpa aktier på botten och sälja på toppen. Alternativet är enklare, nämligen att vara långsiktig med sina investeringar. Välj då bolag som du tror på och vill vara delägare, tycker är intressant idag och har en spännande framtid.Man brukar prata om att man ska äga cirka 7-10 aktier i en portfölj. Flera olika aktier minskar risken. Om dessa också agerar inom olika branscher och på olika marknader så sänks risken något ytterligare. Man kan också matcha några aktier med aktiefonder.

Vi väljer aktier åt dig

Vill du slippa det här med att själv välja aktier till ditt sparande kan våra sparboxar vara något för dig. De är framtagna för att ge en bra riskspridning i olika aktier efter många olika intresseområden. Brinner du för miljön eller vill du investera i hälsovård? Kanske är du mer intresserad av aktieutdelning? Vi har sparboxen som passar just dig!

Om du vill månadsspara i en sparbox kostar det bara 20 kronor i månaden oavsett sparbelopp.

Sätt ihop din egen aktieportfölj med Andelsorder

När du använder tjänsten Andelsorder handlar du med både aktier och fraktioner. Fraktioner är ett finansiellt instrument som gör det möjligt för sparare att investera i bolag på belopp, vilket gör det enklare att handla i många olika bolag – oavsett aktiekurs. Aktieinvest är den enda nätmäklaren i Sverige som erbjuder fraktionshandel i både svenska och utländska bolag.

Minsta belopp att köpa aktier och fraktioner för med Andelsorder är 100 kr per bolag. Om aktien exempelvis står i 400 kr kommer din investering på 100 kr ge dig en fraktion på 0,25.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.