Kategori Okategoriserade

Aktiemäklarens tips – så här kommer du igång med sparandet

Andreas Rågdahl, Aktieinvests nya aktiemäklare, som också arbetar på vår kundservice delar med sig av sina bästa tips för hur man kommer igång igen med sparandet och slår ett slag för månadssparandet.

Under sommaren är det många som fokuserar mer på att spendera än att spara – vad är dina bästa tips för att komma igång med sparandet igen?
–  Fördelen med att ha ett rullande månadssparande som grund är ju att det aldrig upphör. Efter sommaren tycker jag att man kan passa på att lägga lite extra krut på att bygga upp bufferten igen och så snart som möjligt komma in i vanliga ekonomiska rutiner.

Hur tänker du med ditt sparande – följer du några särskilda tumregler eller principer?
– Vad gäller mitt eget sparande så delar jag upp det i lika delar mellan sparande på räntekonton och aktieplaceringar. När det gäller aktier så försöker jag minska riskerna i portföljen genom att satsa mer på stabila utdelande bolag och på att få en bra riskspridning i olika sektorer.

Du ”träffar” väldigt många av våra kunder per telefon varje dag. Många av dem har aldrig tidigare investerat i aktier. Vad säger du till dem? Vilka är dina bästa nybörjartips?
– Jag tycker att det är en väldigt bra start att få igång ett kontinuerligt månadssparande som grund, här kan man exempelvis välja att spara i våra egna sparboxar som hjälp, eller om man väljer ut en egen mix av aktier. När man ser hur depån förhoppningsvis börjar växa samt hur utdelningar kan sättas i arbete genom återinvesteringar så tror jag att det är lättare att bli ännu mer aktiv. Härifrån tror jag det är både lättare och roligare att själv våga ta egna investeringsbeslut och skaffa sig mer kunskap.

Vill du följa Andreas tips? Bli kund på 3 minuter för att starta ett månadssparande.

Hur söker du kunskap och inspiration till ditt sparande?
– Jag tycker Twitter är den smidigaste inspirationskällan idag och det jag använder mig mest av till vardags, både för att få nya uppslag och läsa hur andra resonerar. Jag försöker även ta mig tid till att läsa böcker och just nu läser jag ”Köp billigt – sälj dyrt” som går igenom hur man analyser och värderar aktier. När jag själv var helt ny på detta så tyckte jag att lättuggade böcker som exempelvis ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” eller ” Vägen till din första miljon”  gav bra motivation och rätt tänk. 

Sedan en vecka tillbaka kan man numera också chatta med Andreas och hans kollegor på Aktieinvests kundservice, om man inte vill ringa eller maila, vill säga. Testa gärna! > www.aktieinvest.se

Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Andreas Rågdahl, Aktiemäklare på Aktieinvest

Vill du komma igång med ett sparande?

Börja med att öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

ÖPPNA ISK

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.