Kategori Okategoriserade

Nyårskrönika 2016

2016 var året då Trump blev president, Brexit slog ner som en bomb, Ericsson störtdök, Fingerprint åkte berg- och dalbana och börsintroduktionerna stod som spön i backen.

Dessutom bjöd Ingves för första gången i Sveriges historia på negativ ränta och börsen tuffade på och hade en positiv utveckling ännu ett år.

2016 var också ett fantastiskt år på Aktieinvest. Vi har under året jobbat hårt för att bjuda våra kunder på deras önskningar. Det känns mycket bra att kunna stänga året och konstatera att vi betat av kundernas topp 5-önskningar. Vi har lanserat vår betatjänst på bred front, du kan nu logga in med BankID, du kan bli kund hos oss och öppna fler depåer online med BankID, du kan teckna de emissioner vi administrerar digitalt med BankID och du kan också inspireras på vår nya externa sajt aktieinvest.se som också fått sig en rejäl uppfräschning vad gäller design och färg. Vi gav oss till och med på vår gamla logotyp och moderniserade denna. Sist men inte minst sänkte vi också våra priser rejält.

Man kan tycka att listan över lanseringar ovan är basal och att vi borde gjort detta för längesedan. Så är kanske fallet, men nu är det på plats. Vi är stolta över att vi 1,5 år in på vår nya strategi kan börja blicka framåt och planera för nytänkande innovationer och se över det som gör oss unika på riktigt. När man har funnits i 51 år som vi har gjort så förpliktigar historien. Men historien får inte heller hålla oss tillbaka. Det är därför jag är otroligt glad över att få jobba tillsammans med ett så kunnigt, nyfiket och modigt team på dagarna. Jag känner redan peppen komma inför 2017 och jag har en hel del galna uppslag i rockärmen som jag ser fram emot att förverkliga tillsammans med kollegorna. Att det kommer att hända grejer på Aktieinvest behöver ni inte tvivla på, det är vårt nyårslöfte till er.

Hur kommer börsen att gå under det kommande året? Som alltid så är ekonomipressen fylld av gissningar om nästa börsår. Och som alltid så vet ingen av oss hur det egentligen blir. Det är ju det som är tjusningen med just aktiesparande, att ingen på förhand vet hur det kommer att gå för bolagen och dess aktiekurs. Själv tror jag på ett positivt nästa år, men efter så många år då börsen slutat på plus gör att det ”börjar bli dags” för en sättning och kanske en nedgång. Jag gör dock som vanligt. Jag ligger fullinvesterad i fina bolag som jag tror har framtiden för sig och som kan ge fina utdelningar i vår. Jag kommer också att fortsätta investera i bolagen varje månad via andelsorder, helt enkelt på grund av att jag har slutat försöka vara smartare än marknaden. Jag är långsiktig på riktigt och siktar i år istället på att öka mitt sparbelopp varje månad. Det blir min utmaning nästa år.

En annan utmaning jag tycker att vi alla står inför är att vi måste bli vänligare. Visst borde vi alla kunna vara vänligare mot våra medmänniskor, mot killen i kassan på ICA, uteliggaren på hörnet, kollegan, leveranstjejen och de som utkämpar krig, svält och nöd på andra sidan jorden. Vi som har så mycket måste kunna dela med oss av både vänliga ord, handlingar och pengar. Vem vet, kanske är det vi som behöver omvärldens omtanke i framtiden. Vi på Aktieinvest kommer att fortsätta att stötta initiativ vi brinner för, jag kommer att skänka en nyårsgåva som jag gör varje år och lovar att vara vänligare än någonsin under 2017. Antar du utmaningen?

Efter ett år som 2016 kan man bara avsluta en årskrönika på ett sätt och det är genom att säga: Tack! Tack alla Aktieinvestkunder för era hurrarop, er feedback och er idoga tro på aktiemarknaden. Tack alla samarbetpartners för härliga diskussioner och lösningar. Tack alla mina härliga aktieinvestare – ni är banne mig bäst.

Vi önskar er alla ett sprakande slut på 2016, ett Gott nytt börsår och ett vänligare 2017!

Therese

Therese Lundstedt

VD, Aktieinvest

Är ditt nyårslöfte att komma igång med ett sparande?

Bli kund och starta ett enkelt sparande på ett Investeringssparkonto hos oss.

Öppna ett Investeringssparkonto här >

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.