Kategori Okategoriserade

Thereses nyårskrönika 2017

I skrivande stund är OMXSPI upp 8 procent under året då nyintroduktionerna gått så varma att de nästan bränt hål i Nasdaqs börsklocka.

I skrivande stund är OMXSPI upp 8 procent. Det är inte så pjåkigt ändå. Det har alltså skett under året då nyintroduktionerna gått så varma att de nästan bränt hål i Nasdaqs börsklocka, den svenska klenoden H&M haltat året igenom för att fullständigt braka ihop under december och Bitcoin-hysterin har frammanat en sällan skådad riskaptit bland både insatta och okunniga investerare. Samtidigt har Fintech varit årets snackis och implementering av regelverket Mifid II finansbranschens stora huvudbry.

För min och Aktieinvest-teamets del så har 2017 gått snabbare än vad något annat år tidigare gjort. Vi har välkomnat rekordmånga nya, nyfikna kunder och duktiga, härliga kollegor. Vi har rest landet runt för att inspirera och mötts av fullsatta hus. Vi har dessutom lanserat flera nya produkter och tjänster. Aktieinvestbloggen – för vanligt folk och Sparguiden som hjälper dig till ett sparande som passar din kunskap, tid och intresse är två nyheter på aktieinvest.se. Från sparrokie till börshaj”, aktieskolan i mailformat, har varit en annan kioskvältare.

Vår produktlansering av Sparboxarna i mars var också helt klart en av årets höjdpunkter. Dessa åtta varianter av sparboxar som bjuder på riskspridning och unika inriktningar till dem som vill spara i aktier men inte vill göra själva valet av aktier själva blev årets mest uppskattade lansering hos oss. Då sparboxarna finns både för dem som vill komma igång, för dem som ser sig själva som aktienördar och för dem som vill spara i jämställda bolag har vi visat att aktiesparande faktiskt passar alla. Det gäller bara att hitta vilken inriktning eller teori som man brinner för.

I oktober kunde vi släppa vår stora nyhet – att vi startat ett samarbete med Collector Bank. Tillsammans har vi byggt sparappen Spira som tar enkelheten till helt nya nivåer och erbjuder ett månadssparande i en investmentbolags-sparbox. Nu kan alla spara, eller spira som vi lite käckt brukar säga.

Så till den ständiga frågan. Hur kommer börsen att gå under 2018? Jag erkänner mig i vanlig ordning besegrad redan på förhand och håller mig utanför gissningsleken. Jag är långsiktig på riktigt och behåller mina fina bolag men börjar också spara ihop lite torrt krut. Kan tänkas att vi får lite köplägen nästa år. Men framförallt så lever jag som jag lär och månadssparar vidare både i sparboxar, eget valda aktier och några fina indexfonder. Regelbundenheten gör att jag slipper fundera alltför mycket på börsens nycker, tvära kast och spararkollektivets psykologi.

Aktieinvests 2018 kommer att leverera ännu fler överraskningar. Vi ser fram emot att fortsätta förenkla sätten att aktiespara på. Vi kommer också bjuda på intressanta nyheter och tjänster som redan nu ligger på skissbordet och som jag vill hävda ligger helt rätt i tiden. Men jag kan lova att vi fortsätter att fokusera på det bästa vi vet: aktier. Medan resten av finansvärlden strävar efter att bli storbanker så håller vi fast vid vårt ursprung och vår kärna och satsar på att leverera riktigt bra tjänster för dig som vill spara smart i aktier och fonder. Självklart kommer vi också att öka taken med vår nya internettjänst. Under 2018 är planen att betatjänsten ska slippa beta-epitetet och blir fullskalig. Det är något som många kunder och framför allt också vi längtar efter.

Innan vi höjer glasen och skålar ut 2017 och välkomnar 2018 så finns bara en sak kvar att säga: Tack! Tack alla kunder, samarbetspartners, kollegor. Jag ser fram emot att snart sätta fart på 2018. Känner nästan på mig att det blir ett riktigt bra år.

Vi ses då!

Therese

Therese Lundstedt, Vd Aktieinvest

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.