Kategori Okategoriserade

Modern Times Group (MTG) knoppar av Nordic Entertainment Group

Modern Times Group (MTG) kommer nästa vecka att knoppa av Nordic Entertainment Group (NENT) till sina aktieägare.

Camilla, på vårt Backoffice, förklarar vad det är som händer med dina aktier i och med avknoppningen.

Nästa vecka knoppar Modern Times Group (MTG) av Nordic Entertainment Group (NENT), vilket gör att aktiekursen i MTG kommer påverkas. Vad är det som händer?

– MTGs styrelse har beslutat att dela upp MTG i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment Group – genom att dela ut samtliga aktier i Nordic Entertainment Group till MTGs aktieägare och notera aktierna på Nasdaq Stockholm.

Uppdelningen kommer att skapa två separata bolag: 

  • Modern Times Group MTG AB kommer att bestå av MTGs nuvarande verksamheter inom esport, online-spel och digitalt videoinnehåll samt ytterligare mindre innehav.
  • Nordic Entertainment Group kommer att bestå av MTGs nuvarande verksamhet inom TV, digital kommunikation och innehållsproduktion.

Vilka får NENT-aktier och måste jag som aktieägare göra något?

– Har du fått MTG-aktien i tidigare avknoppning från Kinnevik eller köpt MTG-aktien den 22 mars 2019 eller tidigare, kommer du för varje aktie i MTG att erhålla (1) NENT-aktie av samma aktieslag.

Du som aktieägare behöver inte själv göra något utan vi sköter allt åt dig. 

När får jag mina NENT-aktier på min depå?

– Så fort vi får aktierna kommer de att bokas in på kundernas depåer, vilket beräknas ske omkring den 28 mars 2019. Först då ser du aktierna på din depå/ditt ISK.

När kommer man att kunna handla NENT?

– Beräknad första dag för handel på Nasdaq Stockholm är den 28 mars 2019 och du kommer då kunna handla i aktien via din depå.

Behöver jag betala skatt för utdelningen av de nya aktierna?

– MTG har inhämtat ett förhandsbesked från Skatteverket som bekräftat att LEX Asea-reglerna är tillämpliga i den aktuella utdelningen.

LEX Asea-reglerna innebär att utdelningen är helt befriad från såväl svensk inkomstskatt som kupongskatt. Och att beskattningen av kapitalvinst sker först när de erhållna aktierna säljs av.

Vid en LEX Asea-utdelning kommer omkostnadsbeloppet (anskaffningsvärdet) för MTG-aktierna att fördelas mellan dessa aktier och de avknoppade NENT-aktierna. Denna omfördelning görs på depåerna efter att Skatteverket tagit fram allmänna råd för omräkningen.

Jag månadssparar i MTG – vad händer med mitt månadssparande nu?

– För dig som månadssparar i MTG-aktien idag, kommer ingenting att förändras, ditt månadssparande fortsätter att löpa om du inte vill ändra ditt månadssparande, det gör du genom att logga in på din depå.

Viktiga datum

  • 22 mars 2019 – Sista dag för handel i MTG:s (Modern Times Group MTG AB) aktier inklusive rätt till utdelning av NENT Groups aktier
  • 25 mars 2019 – MTG:s aktier handlas exklusive rätt till utdelning av aktier i NENT Group
  • 26 mars 2019 – Avstämningsdag för erhållande av aktier i NENT Group
  • 28 mars 2019 – Beräknad dag för inbokning av aktierna på kunders depåer

Camilla Sjöström, Backoffice medarbetare, Aktieinvest

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.