Kategori Okategoriserade

Duon bakom sparboxarna avslöjar sina favoriter

Bakom Aktieinvests sparboxar står den stolta duon Therese Lundstedt, vd och Mikael Näslund, vice vd för Aktieinvest. Frågan är vilka som är deras egna favoritboxar och hur de skapade de olika boxarna för 1,5 år sedan.

Till att börja med – varför tog ni egentligen fram sparboxarna?

Mikael:
– Vi märkte att det var så många som var intresserade av att komma igång med ett sparande just i aktier men som tyckte att det var alldeles för svårt att själv välja vilka aktier att börja med. Vi ville därför hitta ett sätt att sänka trösklarna för att snabbare komma igång. 

Hur kom ni fram till utformningen av sparboxarna?

Mikael:
– Vi lät alla medarbetare på Aktieinvest skicka in sina bästa idéer på inriktningar för sparboxarna. Sen valde vi ut dem där vi kunde säkerställa att boxens innehav också gav en riskspridning, inte bara fokuserade på en viss sektor eller typ av bolag, etc. Vi båda hade också ett gäng med idéer. Dessa byggde framför allt på alla tips man själv ger familj och vänner som frågar hur man ska komma igång.

Therese:
– Det var en tuff förhandling vill jag minnas. Vi ville inte riktigt släppa våra egna favoriter. Men till slut blev vi överens.

Är det många som är nyfikna på sparboxarna?

Mikael:
– Tillväxten av sparare i sparboxarna har varit fantastisk. Bara i år har 50 procent fler sparare hittat till en box.

Therese:
– Det som också är roligt är att sparboxarna attraherar både kvinnor och män, gamla som unga och nybörjare likväl som riktiga aktiespararveteraner. Vår tanke var att ingen sparbox skulle attrahera alla målgrupper men att alla skulle kunna hitta sin favorit och där visar statistiken att vi är nu. Superkul!

Vilka är era egna favoriter bland sparboxarna?

Mikael:
– Just nu är helt klart The Magic Box och Peg The Box mina favoritboxar. Att investera i bolag som är lönsamma, är lågt eller rimligt värderade och har stark tillväxt gillar jag! Att dessutom främst The Magic Box har utvecklats fantastiskt bra gör inte saken sämre.

Therese:
– Jag gillar ju generellt tanken av att ha en matta med investmentbolag i portföljen och har därför alltid vurmat för Investmentbolag i box. Men senaste tillskottet Hållbarhetsboxen är ju min numer mest kära baby. Statistik visar ju också att hållbara bolag ger bättre avkastning än icke hållbara så det känns som en lovande investering. Med detta sagt har Framtidsfeministens sparbox levererat bäst av de boxar jag sparar i, så den har en plats bland mina favoriter.

Hitta din sparboxfavorit här >

 

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som information om vad man kan spara i. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Therese Lundstedt, vd och Mikael Näslund, vice vd, Aktieinvest

Vilken är din sparboxfavorit?

LÄS MER OM SPARBOXARNA

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.