Kategori Okategoriserade

Finanstwitter ger sin syn på börsläget

Anna Svahn, Marcus Fridell, Marcus Hernhag, Miljonär innan 30 och Utdelningsseglaren ger sin syn på börsläget. Dessutom delar de med sig av sina investeringsstrategier samt intressanta bolag och sektorer att titta närmare på.

Anna Svahn

Hur ser du på börsläget just nu?

”Det är ingen hemlighet att jag tycker att det kan vara läge att plocka hem vinster på dagens nivåer och omallokera till andra tillgångsslag för att dra ned risken i portföljen. Aktier bör dock fortfarande utgöra huvuddelen av portföljen, men hedgeas upp med till exempel guld eller räntor.​”

Läs intervjun

Marcus Fridell

Hur ser din placeringsstrategi ut?

”Jag lägger extremt mycket tid på kortsiktig handel, men har också några mer långsiktiga innehav, delvis i småbolag. För den som inte sysslar med aktier på heltid tycker jag att investmentbolag är en fantastisk strategi. Det är både smart och enkelt. Investmentbolagen har spöat både aktivt och passivt förvaltade fonder rejält historiskt och det tror jag kommer att hända även framgent. Det här kan man läsa mer om på ett lättsamt sätt i boken ’Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag’ som jag släppte under hösten.​”

Läs intervjun

Marcus Hernhag

Vilka aktier i din portfölj tycker du har bäst potential just nu?

”Bussbolaget Nobina lockar med hög direktavkastning och efterfrågan på bussar i städer är en miljövänlig långsiktig efterfrågetrend. Får IT-konsultmäklaren Ework fart på sina investeringar framöver borde det finns god potential där.”

Läs intervjun

Miljonär innan 30

Hur ser din placeringsstrategi ut?

”Eftersom jag som sagt inte har någon riktigt känsla för om börsen ska gå upp eller ner den närmaste tiden är jag väldigt glad att min strategi bygger på att ligga fullinvesterad i aktier över tid och endast sälja en aktie i yttersta undantagsfall. På detta sätt tror jag dels att jag får en bra avkastning genom att ligga investerad med så mycket pengar som möjligt under så lång tid som möjligt och hålla courtagekostnaderna nere. Jag slipper också mycket beslutsångest och huvudvärk eftersom jag inte behöver gräma mig över att jag inte köpte mer vid ett visst tillfälle eller inte sålde vid ett annat.​”

Läs intervjun

Utdelningsseglaren

Hur ser du på börsläget just nu?

”Just nu ser jag på börsen på samma sätt som jag sett på den de tio senaste åren – nämligen att det är det bästa stället att investera på för att leva på passiva inkomster. Som FIRE-utövare som sagt upp mig från mitt jobb för att leva på avkastningen är jag beroende av att få en årlig avkastning om minst 4 % plus inflationen – den så kallade fyraprocentsregeln. Min bedömning är att Seglarportföljen fortfarande har goda chanserna till det.

Att vi har en av de längsta uppgångarna i historien bakom oss minskar kanske den förväntade avkastningen något för det kapital man går in med på dessa nivåer. Marknaden förefaller vara mer eller mindre styrd av centralbanker och politiker som inte accepterar en för stor nedgång i världsekonomin eller för låg inflation p.g.a. den stora skuldsättningen.

På riktigt lång sikt tror jag fortfarande att aktiemarknaden kommer vara det överlägset bästa stället att få avkastning på, även om man naturligtvis behöver räkna med att börsen kan gå ner runt 50 % vid något tillfälle framöver, precis på samma sätt som det varit tidigare.”

Läs intervjun

Inte kund ännu? Det tar bara 3 minuter.

ÖPPNA KONTO

Aktier i vårt sortiment som nämns i intervjuerna:

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.