Kategori Okategoriserade

Finanstwitter ger sin syn på börsläget – Anna Svahn

Hur ska man tänka kring investeringar i det rådande börsklimatet? Så här svarar Anna Svahn.

Hur ser du på börsläget just nu?

”Det är ingen hemlighet att jag tycker att det kan vara läge att plocka hem vinster på dagens nivåer och omallokera till andra tillgångsslag för att dra ned risken i portföljen. Aktier bör dock fortfarande utgöra huvuddelen av portföljen, men hedgeas upp med till exempel guld eller räntor.​”

Hur ser din placeringsstrategi ut?

”Jag investerar efter en tillgångsallokeringsstrategi i tre delar: aktier, guld och softs (jordbruksråvaror). Fördelningen mellan tillgångsslagen baseras på relativ historisk avkastning mellan tillgångsslagen och kompletteras sedan med en makroanalys för att finjustera allokeringen. Idag har vi 40 % aktier, 40 % softs och 20 % guld.​”

Vilka aktier i din portfölj tycker du har bäst potential just nu?​

”På kort sikt tror jag att Gran Colombia Gold kan fortsätta gå väldigt bra, även i ett oroligt börsklimat. På längre sikt har jag Azelio och Spotify som spännande case!”

Läs fler intervjuer här >

Anna Svahn

Investerare, författare och medgrundare av aktiegruppen ”Economista” på Facebook

Inte kund ännu? Det tar bara 3 minuter.

ÖPPNA KONTO

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.