Kategori Okategoriserade

Finanstwitter ger sin syn på börsläget – Marcus Fridell

Hur ska man tänka kring investeringar i det rådande börsklimatet? Så här svarar Marcus Fridell.

Hur ser du på börsläget just nu?

”Jag är en evig optimist. Det lönar sig i längden att äga aktier och det är lätt hänt att man trampar snett om man ska försöka förutspå en nedgång. Därför tror jag, nu som alltid, att man ska äga aktier. Så för att besvara frågan: Jag ser positivt på börsläget!​”

Hur ser din placeringsstrategi ut?

”Jag lägger extremt mycket tid på kortsiktig handel, men har också några mer långsiktiga innehav, delvis i småbolag. För den som inte sysslar med aktier på heltid tycker jag att investmentbolag är en fantastisk strategi. Det är både smart och enkelt. Investmentbolagen har spöat både aktivt och passivt förvaltade fonder rejält historiskt och det tror jag kommer att hända även framgent. Det här kan man läsa mer om på ett lättsamt sätt i boken ”Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag” som jag släppte under hösten.​”

Vilka aktier i din portfölj tycker du har bäst potential just nu?​

”Bland investmentbolagen tycker jag att Investor är ett förstahandsval med en bred portfölj och 20 procent i rabatt. Kinnevik har blivit billig efter de senaste turerna kring Millicom och det kan nog vara ett intressant köpläge för den långsiktige. Mitt största innehav är dock i ett litet snabbväxande bolag, Awardit som är Nordens största operatör av lojalitetsprogram. Bland annat driftar de SAS Eurobonus poängshop och växer både organiskt och genom att konsolidera marknaden i denna nisch. Jag tror det kan bli en riktigt bra investering för kommande år.​”

Läs fler intervjuer här >

Marcus Fridell

Investerare och författare

Inte kund ännu? Det tar bara 3 minuter.

ÖPPNA KONTO

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.