Kategori Okategoriserade

Finanstwitter ger sin syn på börsläget – Marcus Hernhag

Hur ska man tänka kring investeringar i det rådande börsklimatet? Så här svarar Marcus Hernhag.

Hur ser du på börsläget just nu?

”Börsen ligger i skrivande stund i mitten av juni kring kurstoppen från juni 2017. Efter två år utan kursuppgång är det lika bra att vara neutral till börstrenden. Kanske blir det värre innan det blir bättre, men förr eller senare börjar aktiemarknaden att titta bortom lågkonjunkturen som verkar vara på väg. Då kommer nästa uppgångsfas.”

Hur ser din placeringsstrategi ut?

”Jag har nästan allt i utdelningsaktier. Dels bolag som alltid höjer utdelning, dels i aktier som har hög direktavkastning. Utdelningstrenderna är mycket stabilare än kurstrenden eller vinstutvecklingen. Därför är det lättast sett över flera år att navigera utifrån bolagens utdelningstrender.”

Vilka aktier i din portfölj tycker du har bäst potential just nu?​

”Bussbolaget Nobina lockar med hög direktavkastning och efterfrågan på bussar i städer är en miljövänlig långsiktig efterfrågetrend. Får IT-konsultmäklaren Ework fart på sina investeringar framöver borde det finns god potential där.”

Läs fler intervjuer här >

Marcus Hernhag

Investerare och författare

Inte kund ännu? Det tar bara 3 minuter.

ÖPPNA KONTO

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.