Kategori Okategoriserade

Dyraste aktien i världen – men nu har alla råd

Investera i en exklusiv choklad-aktie för en miljon? Det kan du enkelt göra till en rimlig månadskostnad. Sparboxen Dyrgripar ger dig tillgång till sex av världens dyraste aktier.

Dyra aktier

Den dyraste aktien i världen i slutet av 2022 är Berkshire Hathaway, Warren Buffetts bolag som kostar nästan 5 miljoner kronor per aktie. För en aktie i Amazon får du räkna med 30 000 kronor. Detta är såklart aktier som få har möjlighet att investera direkt i. Det finns dock sätt att ha ett ägande i dessa exklusiva bolag, dels via tjänsten Andelsorder eller via sparboxen Dyrgripar.

Andelsorder – fraktionshandel hos Aktieinvest

Om du inte har råd att köpa en hel aktie kan du köpa en del av en aktie, till ett belopp som du själv bestämmer. Antingen engångsinsättningar när det passar dig eller via ett månadssparande. För månadssparande är det smidigt med en sparbox där Dyrgripar innehåller de aktier med högst aktiekurs i Aktieinvests sortiment för Andelsorder.

Dyraste aktierna i Sverige 2023*

  • Oscar Properties Holding PREFB – förvärvar, utvecklar och säljer fastigheter med centrala lägen runtom Stockholmsområdet.
  • Mangold – fondkommissionär som bedriver verksamhet inom affärsområdena Aktiehandel, Corporate Finance, Emissionstjänster, Kapitalförvaltning och Market Making.
  • Gotlandsbolaget A – investerar, förvaltar och förfogar över ett brett bestånd av fartyg som används för både transport av gods samt för dagliga turer till och från Gotland från fastlandet samt till Nynäshamn och Rostock.

*Per den 2023-02-22

Dyraste aktierna i världen 2023*

  • Berkshire Hathaway A – finansiellt konglomerat och holdingbolag som investerar och förvaltar flera globala verksamheter inom varierande branscher, bland annat finans och försäkring, detaljhandel, industri och logistik.
  • A.P. Møller – Mærsk B – verksamma inom transport- och logistikbranschen. Idag tillhandahålls godstransport och infrastruktur för industriportar, med särskilt fokus på containertransport.
  • EAC Invest – dansk koncern som erbjuder mobilitetstjänster som omlokalisering med hänsyn till global rörlighet, strategisk rådgivning samt övrig rådgivning vid större flyttar och omorganisationer.

*Per den 2023-02-22

Spara i dyra aktier till ett rimligt pris

Om du är intresserad av aktier som kan vara svåra att få tillgång till på grund av det höga priset finns sparboxen Dyrgripar. Med Dyrgripar sparar du i sju av världens dyraste aktier. Sparboxen innehåller bolagen A.P. Møller – Mærsk BAlphabet Inc AAmazonBerkshire Hathaway Inc AChocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG och Hermes International SCA.

För att köpa andelar av aktier eller investera i en sparbox behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara 3 minuter (och är helt gratis).

Öppna konto

Du hittar fler sparboxar här >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Månadsspara i investmentbolag